You are here

App ontwikkeling

Heb je als bedrijf het idee om een applicatie te bouwen? Wij bij Calibrate kunnen deze digitale ambitie vertalen in interactieve toepassingen door een op maat gemaakte app te ontwikkelen. Afhankelijk van de noden en wensen bieden we verschillende mogelijkheden aan, namelijk web-apps of native-apps. Wij lichten het verschil voor je toe.

Web apps

Bij een applicatie denk je onmiddellijk aan een app die aangeboden wordt in een app-store, of je op je computer moet installeren, maar dat geldt niet voor web apps. Een web app is namelijk een applicatie die te vinden is door een URL in te voeren in de webbrowser. De bezoekers moeten dus geen applicatie downloaden, maar kunnen er eenvoudig naartoe surfen via smartphone, tablet of desktop. Je app wordt zo zonder veel moeite verspreid onder grote aantallen gebruikers, eender welk toestel of operating system ze verkiezen.

Natuurlijk kunnen we met een traditionele native app op je smartphone of tablet een nog net iets rijkere gebruikerservaring bieden. Al laat de meest moderne technologie, zoals het gekende ReactJS framework, ons toe om dynamische web apps te bouwen welke qua gebruikerservaring zeer dicht in de buurt komen van native apps.

Web applicaties ontwikkelen TypTop

Een voorbeeld: TypTop is een klant waar we een oefenplatform voor ontwikkelden als web-applicatie. Leerlingen kunnen er inloggen en op eigen tempo type oefeningen maken, om blind te leren typen. Ze krijgen een automatische quotering met evaluatie van fouten en snelheid. Daarnaast kunnen leerkrachten de progressie van hun leerlingen opvolgen en extra feedback geven. Dit allemaal via een moderne en frisse interface… in de browser, op eender welk toestel.

Met het bouwen van web apps kan je dus makkelijk op een platform onafhankelijke wijze een zeer groot aantal gebruikers bereiken. Een web applicatie biedt je een oplossing die budgetvriendelijk, schaalbaar en goed onderhoudbaar is. Dat je niet afhankelijk bent van de toelatingseisen van app-stores is een leuke bonus. Het nadeel van deze web applicaties is dat je iets beperkter bent in het gebruik van meer geavanceerde functionaliteit op mobile en tablet.

Native apps

Een native app wordt, in tegenstelling tot web-apps, wel aangeboden in de app-stores en wordt specifiek ontwikkeld voor de verschillende platformen: Google Play (Android), App store (iOS) of Windows Phones. Omdat een native app gebruik kan maken van alle aangeboden functionaliteiten van een mobiel toestel, biedt het veel meer mogelijkheden, zoals gepersonaliseerde pushmeldingen, integratie contactlijsten, ingebouwde data encryptie en augmented reality. Native apps worden hoofdzakelijk ontwikkeld voor veeleisende apps die in hoge mate gebruiksgemak en snelheid vereisen.

De app-ontwikkelaars van Calibrate maken gebruik van React Native. Het grote voordeel van React Native is dat je de applicatie slechts éénmaal dient te ontwikkelen voor iOS en Android. Bij aparte ontwikkeling en support in Android studio en Xcode (iOS) zal de rekening al snel oplopen, zeg maar gerust verdubbelen. Zelfs giganten als Facebook, Instagram, Pinterest en AirBnB hebben dit begrepen en maken gebruik van de kracht van React Native.

Apps integreren met Drupal 8

Zowel web apps als native apps kunnen geïntegreerd worden met Drupal 8 websites. Deze integratie biedt je de mogelijkheid om de data te beheren met dit krachtig CMS en vervolgens te laten visualiseren in de app. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld voor Aquasecurity een app die klanten op de hoogte houdt van de status van hun brandblusinstallatie.

De Caliway: hoe gaat we te werk?

We zijn een 360° agency. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kan van idee tot oplevering en ver daarna. Naast developers beschikken we over (UX)-designers, marketeers en data-analisten die expert zijn in hun eigen vakgebied, maar nauw samenwerken met elkaar. Gedaan dus met gepalaver tussen verschillende bureau’s, hier zitten alle experts samen onder één dak. Bovendien behoud je als klant de controle doorheen het hele proces. Alles wordt in overleg bepaald. Jij geeft je goedkeuring voor de ontwikkeling van wireframes en designs, we bepalen op voorhand ‘user stories’ waar de app(s) aan horen te voldoen. Na oplevering zorgen we voor support en indien gewenst geven we je applicatie nog die extra boost met onze data driven marketing services.

Vragen over de mogelijkheden?

Wens je meer informatie over het bouwen van een app, laat dan hier je contactgegevens achter en wij contacteren je spoedig. Of stuur een e-mail naar hello@calibrate.be.