You are here

CiviCRM, een krachtig Open Source CRM pakket

Civi CRM
Technology
Diensten
Civi CRM

Wat is CiviCRM?

CiviCRM is veel. Heel veel zelfs. Maar wat je vooral moet onthouden: het is een must voor elke ledenorganisatie.

Als organisatie wil je jouw leden of contacten zo goed mogelijk leren kennen, om ze optimaal te kunnen bedienen. Een goede CRM-applicatie vormt immers het kloppend hart van een organisatie. CiviCRM is ontstaan in 2005, wat in het veranderlijke en korte bestaan van de digitale wereld toch al een lange periode is. De keuze om voor een online applicatie te kiezen, zorgt ervoor dat je CRM-systeem altijd beschikbaar is via het internet. Dat levert een enorm voordeel op.

Het is ontwikkeld voor een breed scala van organisaties, met de focus op:

  • Maatschappelijke organisaties en verenigingen
  • Belangengroepen
  • Non-profit en ngo’s

CiviCRM is open source

CRM staat voor "Constituent Relationship Management". Een CRM heeft als doel je ledenbeheer zo goed mogelijk te optimaliseren. Dat gebeurt door je lidgegevens centraal te bewaren. Ook alle voornaamste interacties met je leden worden bewaard en centraal tentoongesteld bij de contactfiche.

CiviCRM is helemaal Open Source, wat wil zeggen dat je niet gebonden bent aan een closed source vendor en je dus helemaal gebruik kan maken van de voordelen van Open Source-software.

CiviCRM bevat standaard de belangrijkste modules die een non-profitorganisatie nodig heeft. Centraal staat het beheer van de contacten. Voor de verschillende processen bestaan naast de kernmodules ook een hele reeks modules die door de community van ontwikkelaars werden ontwikkeld.

De core functionaliteit bevat onder meer:

  • Een goed contactbeheer (alle stakeholders van de organisatie)
  • Beheer/dashboard (met rapporten en analyses)
  • Leden (beheer, abonnementsbeheer...)
  • Beheer van events en opleidingen (registratie, verwerking...)
  • Communicatie via e-mail, onder meer nieuwsbrieven
  • Online payment (lidgeld, fondsenwerving, koppeling aan boekhouding)

De technische uitwerking van CiviCRM gebeurt altijd in combinatie met een CMS zoals Drupal of Wordpress, frameworks die gebruiks- en onderhoudsvriendelijk zijn.
De integratie met Drupal zorgt voor een naadloze integratie tussen CiviCRM en CMS, wat enorm veel voordelen oplevert. Je kan zo je marketingmachine koppelen aan je klantensysteem, met tijdswinst en professionaliteit als gevolg.

CiviCRM heeft de nodige tools om de huidige werking van een vereniging te integreren én te importeren, met als bron Outlook-adresbestanden, Filemaker, Access en andere databanken of informatiebestanden.
Door deze grondig te analyseren en volgens de juiste methodes te migreren naar CiviCRM, kan je gewoon blijven verder werken op de data die je voorheen ter beschikking had.

Betalingen voor vrije bijdragen, lidmaatschappen en evenementen kunnen afgehandeld worden door online betaalplatformen zoals Ogone, Mollie, Paypal ...
Overschrijvingen gebeuren dan weer op basis van OGM. Betalingen via overschrijving kunnen geëxporteerd worden van de bank en geïmporteerd worden in CiviCRM via de CiviBanking Extensie.

Drupal 8 logo

Neem contact op met een CiviCRM-expert

Benieuwd wat we allemaal voor jou kunnen doen met CiviCRM?