You are here

Voetbalclub Royal Sporting Club Anderlecht, kortweg RSCA, is de onbedreigde Belgische recordkampioen met 34 landstitels op hun palmares. Ook op het internationale toneel is paars-wit al decennialang een vaste waarde. Nadat we eerder al een nieuwe homepagina voor RSCA ontwikkelden en hen de voorbije jaren steunden in UX en Development, klopten ze nu aan met een nieuwe -en veel grotere- opdracht: het bouwen van een geheel nieuwe website. "Onze oude website voldeed niet meer aan wat er verwacht kan worden van een Belgische topclub. Zowel de front-end als de back-end waren dringend aan vernieuwing toe", aldus David Steegen, Communication Media Manager & Spokes Person van RSCA. Calibrate ontwierp en ontwikkelde voor de Brusselse voetbalclub een volledig nieuwe website. Het hele proces lag volledig in onze handen: van het ontwerpen van wireframes tot de uiteindelijke ontwikkeling van de nieuwe site. De focus hierbij lag op de User Experience (UX) met een sterke nadruk op het behalen van de business doelstellingen. Ontdek hier hoe we te werk gingen!

Mediagerichte homepage

We wijzigden de hele structuur van de homepage en maakten er een mediagerichte homepagina van. Bijna dagelijks valt er nieuws te rapen bij een voetbalclub. Is het geen nieuwe transfer, dan is er wel een blessure bij een speler of een wijziging in de kalender. Om dit alles zeer overzichtelijk, duidelijk en chronologisch te tonen, kozen we voor een media pagina met een gecategoriseerde navigatie. Alles is via tabs of tags makkelijk te bereiken, waardoor je op een eenvoudige manier al het nieuws kan bekijken. Onder 'Actua' vind je de laatste nieuwtjes, maar zoek je specifiek naar nieuws over de jeugdploegen van RSCA, hoef je alleen maar op 'Youth' te klikken.  Elke keer er iets nieuw verschijnt op de homepage, schuift elk item ook een blokje op.

RSC Anderlecht website

Ook de kalender en het klassement kregen een prominente plek op de homepagina, net als de knop naar de fanshop.  Bij het maken van de website hielden we ook de hele tijd rekening met de mobile first-aanpak. Het aantal bezoeken vanop mobiele apparaten neemt jaar na jaar toe. Uit onze analyses bleek namelijk dat meer dan 40 % van de bezoekers de site mobiel bezoekt. Daarom is het ook belangrijk dat de volledige site helemaal tot zijn recht komt op het kleine scherm. Tot slot mochten we de styleguide van RSCA niet uit het oog verliezen. Zo gebruiken we op de homepage enkel frisse kleuren, voornamelijk -hoe kan het ook anders?- paars en wit.

Drupal 8 als CMS

RSCA koos voor Calibrate en dus voor Drupal als CMS. Het is voor hen uiterst belangrijk dat de inhoud op de website heel makkelijk aanpasbaar is. Enerzijds omdat ze dagelijks nieuwe items op de website zetten, anderzijds omdat er op de oude site vaak iets foutliep bij het verwerken van content. Daarnaast integreerden we ook enkele extra functionaliteiten voor het online team van RSCA, zodat zij van meer bewegingsvrijheid kunnen genieten.

Met de nieuwe website tillen we de online aanwezigheid van RSC Anderlecht weer naar het niveau dat hoort bij een van de grootste professionele voetbalclubs van het land. Zo wordt ook de kwaliteit van hun digitale aanwezigheid gegarandeerd, want ook voetbal bestaat uit meer dan enkel maar het grasveld. "Dankzij Calibrate ziet onze website er veel frisser en moderner uit, en ook voor onze content producers is de manier van werken er merkbaar op verbeterd", besluit David Steegen. 

"Dankzij Calibrate ziet onze website er veel frisser en moderner uit, en ook voor onze content producers is de manier van werken er merkbaar op verbeterd.”

David Steegen
Communication Media Manager & Spokes Person RSCA

Hosting

Ook de hosting van de website van RSCA kwam bij Calibrate terecht. Dat zorgde voor een extra uitdaging. Een site hosten die gebruik maakt van Drupal 8 als CMS en een hoog aantal internationale bezoekers heeft, is geen makkelijke opdracht. Maar wij gaan natuurlijk geen enkele uitdaging uit de weg. We sloegen de handen in elkaar met ScaleCity, onze nieuwe hostingpartner. ScaleCity zat samen met onze ontwikkelaars, zodat we de website en de hosting naadloos op elkaar hebben kunnen afstemmen. We kozen voor container-based hosting op Google Cloud met Kubernetes als dirigent. Of als coach, zoals je wil!

OOK INTERESSE IN EEN NIEUWE WEBSITE?

Of zit je met een andere vraag?  Laat hier je gegevens achter of contacteer ons vrijblijvend: hello@calibrate.be