Content Management Systeem (CMS)

Content Management Systeem CMS

Bij de ontwikkeling van een nieuwe website is de eerste stap het kiezen van een gepast Content Management Systeem (CMS). Een CMS is het systeem achter je website, dat je in staat stelt een website eenvoudig te beheren. Met een CMS is het dus voor mensen zonder technische kennis mogelijk om de inhoud van een website aan te passen, zoals het aanpassen van teksten en het toevoegen van nieuwe pagina’s. Een CMS is dus onmisbaar voor dynamische websites, waarop de inhoud regelmatig aangepast wordt.

De verschillende CMS-systemen

Welk CMS het meest geschikt is, hangt af van het soort website je wenst te laten ontwikkelen, een eenvoudige blog, een uitgebreide bedrijfswebsite of een multifunctioneel e-commerce platform. Vandaag zijn er veel CMS systemen beschikbaar, elk gericht op zijn eigen niche. Sommige systemen kan je binnen enkele minuten opzetten en bieden simpele functionaliteit aan. Wij leggen onze focus op op-maat systemen. Op die manier maken wij  een website die helemaal naar jouw wens is, zowel op vlak van ontwerp als functionaliteiten. 

Calibrate heeft in 2004 de strategische keuze gemaakt om zich te richten op het ontwikkelen van Drupal websites.

Drupal als Content Management Systeem CMS

Drupal als CMS

De mogelijkheden met het CMS Drupal zijn onbeperkt en biedt de ideale oplossing voor websites die veel data moeten verwerken, ijzersterke beveiliging vereisen en op maat gemaakte oplossingen verlangen. Drupal websites kunnen volledig ontwikkeld worden naargelang de noden en wensen van de klant. Zo bouwden we reeds websites voor klanten als Q8, RSCA, Stad Sint-Niklaas en de overheid. Met meer dan 50 ervaren ontwikkelaars, hebben we ons inmiddels geschopt tot één van de grootste Drupal agencies in België. Ontdek hier meer informatie, alsook de voordelen van het CMS Drupal.

Is een CMS noodzakelijk?

In bepaalde gevallen is het beter om een website zonder CMS te bouwen. In dat geval spreken we van custom development. De website wordt dan van A tot Z volledig zelf geschreven in HTML door de developer. Zo hielpen we in het verleden klanten als P-Bay, Vives en Typ-Top. Het voordeel van custom development is dat je de website volledig naar je hand kan ontwikkelen.

Wens je meer info over CMS-systemen?

Of wens je meer informatie over wat Calibrate als web agency te bieden heeft? Laat dan vrijblijvend je contactgegevens achter of stuur ons een e-mail: hello@calibrate.be.