Het is nu zo’n 2-tal jaar geleden dat ik afstudeerde aan de KU Leuven en de tijd was aangebroken om de grote stap te maken naar het werkleven, alias het bouwen van mijn carrière. Het moment waar ik al heel mijn leven over nadacht. “Wat wil ik later worden?” Moeilijke vraag, want geen idee...
 

quote

Teamwork

In al mijn enthousiasme begon ik bij mijn eerste werkgever als Due Diligence consultant binnen Finance maar al snel werd duidelijk dat een wereld vol cijfers en analyses niet voor mij was weggelegd. Ik startte mijn zoektocht opnieuw in de hoop een bedrijf tegen te komen waarin cijfers plaatsmaken voor menselijk contact en ondersteuning. Een bedrijf waarin iedereen zichzelf is, collega’s vrienden worden en hiërarchische normen worden ingeruild voor een sfeervol groepsgevoel waarbij resultaten voortvloeien uit het  “Together Everyone Achieves More”-principe. 
 

Hello Calibrate!

In mei kwam ik in contact met Calibrate. Er stonden heel wat vacatures uitgeschreven, want de Calibrate Groep zit in een fase van volle expansie. Nieuwsgierig als ik ben solliciteerde ik niet voor één maar voor twee vacatures tegelijk, want zowel een functie binnen Sales, als Digital Producer/Project Manager spraken mij aan. Tijdens een fijne eerste ontmoeting met mijn toekomstige collega’s (al wist ik dat toen nog niet), kreeg ik de kans om al mijn verwachtingen en interesses bloot te leggen, maar ook transparant te zijn over “no go’s” en pijnpunten. 

Dit gesprek maakte meteen duidelijk dat Calibrate geeft om zijn werknemers. Calibrate streeft ernaar om elke werknemer als persoon te zien en niet als nummer. Op die manier wordt aan elke functie een persoonlijke invulling gegeven om het voor elk individu zo interessant mogelijk te maken. Veranderen je verwachtingen/interesses naargelang je carrièrepad? Geen probleem, want ook dan probeert Calibrate een verschuiving van je functie te voorzien. Klinkt als een toffe werkgever, niet? Dit blijkt ook uit het enorm lage personeelsverloop.

Uiteindelijk bleek dat de Salesfunctie het meest aansloot met mijn wensen en ik was dan ook super gelukkig toen ik telefoon kreeg van Lisa (lid van het Sales team) of ik hun team wou komen versterken. Duh! 😉 
 

Jill Brosens

Ready, set, go!

Ik maak even een flashforward in de tijd. We zijn nu eind juli en inmiddels werk ik al twee weken bij Calibrate. Mijn team heeft mij warm onthaald en op geen enkel moment voelde ik mij “de nieuwe”. Ik krijg de kans om op mijn eigen tempo kennis te maken met het cluster van de Calibrate-groep en alle diensten die ze aanbieden (en dat zijn er véél!). Ik kan met een gerust gevoel zeggen dat ik de juiste beslissing heb gemaakt om de overstap te maken. Veranderingen zijn soms eng, en dat was het ook in mijn geval, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen! Ohja, en heb ik al gezegd dat er elke middag vers brood en fruit klaarstaat? En dat er bruiswater is uit een tap? Soms komen dromen uit 😉. 
 

Twijfel jij ook om een carrièreswitch door te voeren? Of ben je op zoek naar een eerste werkervaring? Calibrate zoekt nog heel wat talent om ons te komen vervoegen.