Poolstok is het jobplatform voor organisaties in Vlaanderen. Dag na dag staat Poolstok klaar om publieke instellingen zijn diensten aan te bieden rond job search en vacature matching.

Voor het nieuwe Jobpunt Vlaanderen webplatform werd een uitgebreide koppeling met het HRM systeem Carerix voorzien. Alle data met betrekking tot vacatures, documenten, informatie over sollicitanten, contacpersonen en vennoten worden constant uitgewisseld tussen Drupal en Carerix. Dit gebeurt in twee richtingen. Vanwege het unieke karakter en de hoge vereisten, was een out-of-the-box oplossing niet geschikt en werd dit via webservices van A tot Z specifiek ontwikkeld voor Jobpunt. Er werd een eigen interface opgezet om makkelijk nieuwe services aan te kunnen maken en testen. Gedetailleerde logs, automatische foutrapportage, sterke integratie met het Drupal Queue systeem werd voorzien, alsook de mogelijkheid om gebruikers tussen beide systemen uit te wisselen en complete bestanden te versturen.

Jobpunt voorkeuren

Componenten (bv. dropdowns, checkboxen) krijgen de huisstijl van Jobpunt en er wordt met tabbladen gewerkt. Zo worden verschillende stappen duidelijk opgesplitst.

Automatische mailing en jobkoppeling

Gebruikers kunnen opteren om op de hoogte gehouden te worden van interessante vacatures. Kenmerkend voor de nieuwe site is dat gebruikers een brede waaier van voorkeuren kunnen selecteren en specifiëren voor de job waarnaar ze op zoek zijn. Elke nieuwe vacature wordt vervolgens individueel afgetoetst per gebruiker en indien er een match is, wordt de gebruiker automatisch op de hoogte gebracht.
Voor onafgewerkte sollicitaties waarvan de deadline dreigt te verstrijken, worden ook herinneringsmails gestuurd.

Jobpunt person

Gebruikers centraal

Gebruikers staan centraal binnen de Jobpunt Vlaanderen website. Uitgebreide profielen en een immer groeiend gebruikersbestand (momenteel +30.000) tonen aan dat Drupal perfect schaalbaar is voor dergelijke projecten.