Reeds sinds 2006 heeft Calibrate de strategische keuze gemaakt om met Drupal te werken.  Onze brede expertise hebben we dan ook opgedaan over talrijke complexe en uitdagende webprojecten. Dankzij deze systematische focus hebben we ons kunnen toeleggen op het aantrekken en ontwikkelen van de beste Drupal ontwikkelaars. Het vaste team van Calibrate bestaat uit meer dan 55 ervaren Drupal ontwikkelaars en wordt bij de uitwerking van projecten ondersteund door een goed uitgewerkte development organisatie. Calibrate is gevestigd in Antwerpen, Leuven en Gent.

Historiek

Drupal

Content Management Systemen moeten vooral flexibel zijn. Elke klant heeft zijn eigen noden. Door onze jarenlange ervaring met Drupal kan Calibrate jou vlot helpen. Met Drupal als centraal systeem genieten onze klanten van een krachtige oplossing die vanuit een Open Source filosofie ter beschikking gesteld wordt. Onze insteek: "empower the client".

Bekijk alvast hoe makkelijk pagina opmaak kan zijn via Drupal. Lees gerust verder om meer te leren over onze aanpak voor content management websites.

Voordelen van Drupal

1

Open-source

Drupal is een open source oplossing welke door een community van meer dan 630.000 gebruikers en ontwikkelaars ontwikkeld en onderhouden wordt. Dankzij dit open model en de brede community is Drupal een platform dat snel evolueert en steeds de laatste technieken ondersteunt die het web te bieden heeft.

2

Geen Lock-In

Drupal wordt aangeboden op basis van GNU General Public License en is gebouwd op open standaarden zoals PHP, JavaScript en HTML. Dit betekent dat er geen vendor lock-in is, waardoor je steeds de vrijheid hebt om met je Drupal website naar een andere partij te stappen voor het verdere onderhoud en beheer.

3

Veilig

Populaire oplossingen en systemen vormen steeds het doel van hackers. Daarom draagt Drupal security al jaren hoog in het vaandel. De integriteit en veiligheid van Drupal core- en contributed modules wordt bewaakt door een toegewijd, officieel en wereldwijd erkend Drupal Security Team. Op gepaste momenten worden er -door dit team gevalideerde- Drupal updates en patches beschikbaar gesteld. Het énige Belgische lid van het Drupal Security Team werkt bij Calibrate (van de slechts 35 leden wereldwijd).

4

Op maat ontwikkeling

Drupal legt geen kader op waarbinnen gewerkt moet worden. Een website op basis van Drupal kan volledig op maat ontwikkeld worden, in lijn met de commerciële en zakelijke noden van uw organisatie.

5

Schaalbaar

Een Drupal website kan doorheen zijn levenscyclus meeschalen met de evoluerende noden. Omgaan met een stijgend aantal bezoekers, een sterk groeiende hoeveelheid inhoud of inspelen op gewijzigde functionele behoeften... dankzij de flexibiliteit van Drupal vormt dit geen probleem.

6

Lage kosten

Zeer belangrijk zijn de lage directe en indirecte kosten. Het ontwikkelen van een Drupal website gebeurt snel. Tevens zijn er ook voordelen doorheen de levenscyclus van de website op het niveau van beheer en onderhoud.

Acquia certification

Gecertificeerde developers

Onze ontwikkelaars zijn gecertificeerd door Acquia. Daartoe hebben zij allen een training doorlopen en hebben ze met succes het Developer-examen afgelegd. Dit waarborgt de nodige kwaliteit bij de ontwikkeling van jouw website in Drupal. 

Naast de ontwikkelaars, beschikken natuurlijk ook onze project managers over de nodige competenties en certificaten. Zo worden de juiste methodologieën en best-practices toegepast voor jouw project.

Op die manier bezit elk teamlid bij Calibrate minstens één certificaat.

Meer informatie over de vermelde certificaten vind je op de website van AcquiaPRINCE2 en Scrum.