Eén van de vele frameworks die we bij Calibrate aanbieden is React. Dit JavaScript-framework is de laatste tijd enorm in populariteit gestegen, en ook wij gebruiken het maar al te graag om dynamische webapplicaties te maken. Dit framework laat ons toe om single page-applicaties te creëren, die dus niet afhankelijk zijn van het telkens opnieuw laden van een volledige browserpagina. Hierdoor bouwen we snelle en intuïtieve applicaties, met een vloeiende interface.

React2

React biedt een duidelijke structuur, en maakt daarmee code herbruikbaar. Een op React gebaseerde webapplicatie is opgebouwd uit verschillende componenten. Die componenten bestaan uit een mix van onder meer HTML- en JavaScript-codes. Het is gemakkelijk om een React-component als losse JavaScript-library aan te bieden. Zo worden al veel componenten open source aangeboden. React beperkt zich ook enkel en alleen tot weergave en interactie. Veel frameworks doen meer dan dat, wat ze ook veel moeilijker maakt om ze te begrijpen. Dat React zich beperkt tot die twee zaken, zorgt ervoor dat het heel makkelijk te gebruiken is in een reeds bestaande applicatie.

Daarnaast maakt React ook gebruik van Virtual-DOM. Dat zorgt ervoor dat de wijzigingen aan de pagina tot een minimum beperkt blijven, wat op zijn beurt dan weer een goede browserperformance tot gevolg heeft. Dit in tegenstelling tot andere frameworks, waarbij aanpassingen op de pagina ervoor kunnen zorgen dat er een aanzienlijke vertraging optreedt. Vooral bij complexe webapplicaties is het verschil gigantisch.

Het is ook mogelijk om een JavaScript-code op de server uit te voeren. Daarmee is React het eerste JavaScript-framework dat het mogelijk maakt om dezelfde code zowel op de server als in de browser te gebruiken. Hierdoor komt de pagina veel sneller tevoorschijn op het scherm van bezoekers. Snelheid gekoppeld aan efficiëntie zonder al te veel overbodige poespas, dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Zowel bij Typ-Top als bij P-Bay konden we beroep doen op de twee voornaamste voordelen die React te bieden heeft: snelheid en efficiëntie. In beide gevallen konden we op die manier de front-end, en bijgevolg alle interacties van bezoekers op de websites van Typ-Top en P-Bay, op een bijzonder dynamische en vlotte manier laten verlopen. Dankzij de herbruikbare code weet React immers te vermijden dat een website aan snelheid moet inboeten, met als gevolg dat ook de browserperformance telkens op hoog niveau blijft. Erg handig, want niemand wacht graag lang tot zijn pagina volledig geladen is.

React teaser

Benieuwd naar wat een JavaScript-framework als React kan betekenen voor jouw website? Neem dan bliksemsnel contact met ons op, en wie weet heb jij binnen de kortste keren ook een website die sneller laadt dan het licht!