Gezien de redacteurs van Diggit een grote hoeveelheid content moeten kunnen 
beheren op een eenvoudige manier, maar intussen ook een volledig redactieproces online opvolgen, leek dit ons een geknipt klusje voor het krachtige CMS Drupal.

Diggit content

Van plan om een online platform te lanceren?
Dan ben je bij Calibrate aan het juiste adres.

Calibrate mocht voor het Departement Cultuurstudies van Tilburg University Diggit Magazine bouwen, een uniek platform voor online academisch nieuws, ​informatie en discussie rond de (digitale) cultuur, globalisatie en kunst. Op Diggit kunnen docenten, studenten en iedereen verbonden aan Tilburg University op één platform en als één community samenwerken aan een volwaardig online tijdschrift.

Wireframe en design Diggit

UX & Design

In het voortraject besteedden we veel tijd aan het uitwerken van gedetailleerde wireframes, die alle functionaliteit visueel duidelijk maakten. Op die manier konden we eventuele pijnpunten al vóór de ontwikkeling vaststellen en ze nauwkeurig opvolgen.

De eerste designoefening werd zeer beperkt gehouden, met enkel een hoofdpagina en een detailpagina. Zo kon Diggit gaandeweg nog bijsturen naar wens. Aangezien de focus bij Diggit op de artikels ligt, streefden we naar een minimalistische en intuïtieve interface.

Diggit workflow

De Diggit-workflow: eenvoudig maar flexibel

Onze Calibrators zorgden ervoor dat het redactieproces gestroomlijnd kan verlopen, maar gaven Diggit Magazine ook de tools om naar hartenlust nieuwe stappen en rollen toe te voegen, elk met hun eigen rechten en velden.

Diggit kan zo hun redactieproces continu blijven finetunen.

1

Iemand wil graag een bijdrage leveren of wordt daar om gevraagd.

 

2

De auteur kan in de Diggit back-end een paper/artikel aanmaken. Anderen kunnen uitgenodigd worden om mee te werken (als het bijvoorbeeld om een groepsproject voor studenten gaat) en verschillende rechten toegekend krijgen.

3

De redacteur/professor leest na, stelt aanpassingen voor en geeft feedback. Onze change tracker maakt het eenvoudig om alle wijzigingen bij te houden. Bij een paper kan de professor tijdens deze stap meteen ook punten geven aan de auteur.

4

Daarna kan bijvoorbeeld een andere groep (taal)studenten het artikel nalezen op taal, opbouw en structuur en kunnen (journalistiek)studenten hun rol als factcheckers vervullen en de bronnen nagaan, enzovoort.

5

Na definitieve goedkeuring wordt de paper/het artikel gepubliceerd in het online magazine.

Diggit magazine content
Diggit magazine back-end
Diggit magazine revisions

DIGGIT back-end

Kant-en-klare content

Via een vergaande koppeling met MailChimp maakten we het in mekaar boksen van nieuwsbrieven wat aangenamer. De Diggit-redacteurs kunnen dankzij onze oplossing sitecontent rechtstreeks integreren in nieuwsbrieven: een heuse tijdsbesparing.

We kozen er ook voor om op diggitmagazine.com dossiers bij te houden die alle bestanden, artikels en beelden rond een bepaald thema kant-en-klaar bundelen voor sitebezoekers in een gebruiksvriendelijke databank. Als ze dat wensen, kunnen ze ook op topic in de site-inhoud graven. Last but not least voorzagen we ook een volwaardig Diggit-blog, waar studenten en andere leden van de Diggit-community een iets vrijer podium krijgen voor hun wildste ideeën.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel tevreden ben over de samenwerking met Calibrate. Ze doen altijd dat tikkeltje extra moeite om mee na te denken en te begrijpen waar we juist naartoe willen. Bovendien slagen ze er ook wonderwel in om telkens creatieve oplossingen te vinden die tóch binnen ons budget passen.
Ico Maly
 / 
Docent Nieuwe media en Politiek (Universiteit Tilburg) en hoofdredacteur van Diggit Magazine
Ico