You are here

logo_solution logo_solution logo_strategy logo_strategy logo_support logo_support
Wij zijn sterk in denkwerk. Dromen is leuk, maar zomaar in het diepe duiken doe je beter niet. Begin aan je digitale draaiboek.
logo_solution logo_solution logo_strategy logo_strategy logo_support logo_support
Wij zijn sterk in doen. Calibrate bouwt weboplossingen op maat met open source technologieën.
logo_solution logo_solution logo_strategy logo_strategy logo_support logo_support
Breek door je digitale dak. Dat tikkeltje meer, dat ene extraatje voor een vlotte groei van je digitale aanwezigheid.

Wij zijn sterk in denkwerk

Digitale beslissingen neem je best op basis van feiten. Bij het ontwikkelen van een nieuwe website, starten we dan ook steeds met een grondige denk-fase. Deze fase omvat het onderzoeken van je digitale strategie, het samenstellen van een doordachte IA, het uitwerken wireframes/prototyping en webdesign.

Digitale strategie

Digitale strategie

In eerste instantie is het noodzakelijk om de bedrijfsdoelstelling(en) en -doelgroep(en) te definiëren. Hiervoor vangen we aan met een kick-off meeting bij de klant, ook wel Cali-dates genoemd. Daarna lichten onze data-analisten de online prestaties grondig door op basis van verschillende onderzoeksmethodes, waaronder een data-analyse, een toptakenenquête of gebruikersonderzoek en een concurrentieanalyse. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van de huidige situatie. Al onze learnings verwerken we in een digitaal strategisch rapport.

Je krijgt hiermee een duidelijk beeld van je huidige situatie, de situatie van je concurrenten en wat we adviseren om op zowel korte als langere termijn aan te passen voor een succesvolle website. Het resultaat van deze digitale strategie is een perfecte combinatie tussen wat de bezoekers verwachten en wat jij wil bereiken. Lees meer over digitale strategie.

Concept

Concept

Wat is je verhaal? En hoe ga je het verkopen aan je doelpubliek?

Een digitale strategie is je ruggengraat. Zonder zak je gewoon in mekaar. Maar hoe profileer je jezelf en toon je wie je bent aan je doelpubliek? Overtuig je bezoekers via de juiste kanalen met een sterk en duidelijk concept. De ingrediënten: de juiste tone-of-voice, goeie copywriting, en – natuurlijk – een gepaste contentstrategie. We bundelen samen je verhaal in een digitaal marketingplan en zoeken zo veel mogelijk waardevolle interactie met je doelpubliek. Zo brengen we jou en je bezoeker dichter bij elkaar.

Wireframes

Wireframes & prototyping

Vervolgens starten we met het uittekenen van de wireframes, ook wel prototypes genoemd. Wireframes zijn schetsmatige voorstellingen van de structuur van je website. De UX-designer gaat hierbij op zoek naar de meest efficiënte plaats van de belangrijkste elementen, de toptaken, op de website. De focus ligt hier nog niet op kleuren en grafische elementen, maar puur op het bepalen van de ideale customer journey.

Deze wireframes zijn interactieve ontwerpen, zodat de klant zelf al kan ervaren wat de gebruikerservaring zal zijn. 

UX-Design

UX-Design

De finishing touch: minstens even belangrijk als al de rest.

We gaan bij het ontwerpen van een website altijd uit van de mobile first-aanpak, en gebruiken de meest intuïtieve en simpele interface, de smartphone, als basis. De user interface van je webapplicatie of website moet er altijd modern en mooi uitzien. Elke gebruiker – lees: je bezoekers én de sitebeheerders – verdienen een eenvoudige en toegankelijke interface. Onze vuistregel is dat front-end en back-end beiden even functioneel als sexy moeten zijn.

Solide Strategieën

Of je nu je hele digitale draaiboek nog moet uitwerken of hulp nodig hebt met uit te dokteren hoe je nu net je verhaal gaat vertellen aan je bezoekers: wij staan klaar om samen met jou voor een solide strategie te zorgen. Degelijk denkwerk als fundering voor jouw digitaal succes, daar gaan wij graag in mee. En na het denken komt vanzelfsprekend het doén.

BOEK EEN DATE!

Overtuigd van onze kwaliteiten? Dan horen we het graag! Laat je gegevens achter en wij contacteren je snel voor een gezellige date. Of om je digitaal project samen op punt te helpen zetten, als je het liever wat platonischer houdt.