You are here

Framework development

Calibrate bouwt websites op maat met verschillende populaire frameworks, het geheel van softwarecomponenten die gebruikt (kunnen) worden bij het programmeren van web applicaties. Door met verschillende frameworks te werken, zijn we bovendien telkens zeker dat we de efficiëntste en budgetvriendelijkste oplossing kunnen aanleveren.

Via PHP-frameworks, zoals Symfony of Laravel, bouwen wij businesslogica in in webapplicaties. Met Javascript-frameworks zoals Angular.js en React.js realiseren wij mooie front-endapplicaties die via webservices naadloos connecteren met back-endsystemen.

Met Node.js zorgen wij voor een solide netwerkcommunicatie, zodat onze apps snelefficiënt en in real-time met elkaar communiceren.

Laravel en Symfony

Door middel van moderne PHP-frameworks zorgen wij er voor dat businesslogica geïmplementeerd wordt op een veilige manier. Deze businesslogica wordt vaak ter beschikking gesteld via API's en webservices, zodat front-end- en back-endapplicaties los van elkaar kunnen bestaan. 

Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat web apps, smartphone apps en desktop apps simpelweg de data en business rules kunnen opvragen bij één gecentraliseerd systeem. Dit is veel efficiënter, budgetvriendelijker én toekomstgericht. 

Angular en React

Angular en React zijn twee Javascript-frameworks die wij gebruiken om dynamische webapplicaties te maken. Deze frameworks laten toe om single page-applicaties te ontwikkelen, die dus niet afhankelijk zijn van het telkens opnieuw laden van de volledige browserpagina.

Dit laat ons toe om snelle, intuïtieve applicaties te maken met een vloeiende interface.

Calibrate bouwt applicaties in Angular en React
Node.js

Node.js

Node.js is een Javascript-framework dat wij gebruiken om real time communicatie in webapplicaties mogelijk te maken. Door zijn event-driven architectuur is het ideaal om dit soort snelle boodschappen te versturen. Gecombineerd met notificatieservices vormt het een krachtige oplossing om moderne applicaties te ontwikkelen. Het is gebouwd op de Google Javascript-engine, waardoor het razendsnel is.

Door zijn architectuur kan het ook ingezet worden op bijna alle moderne hostingomgevingen en dat biedt natuurlijk zeer uitgebreide mogelijkheden.

Meer info over framework ontwikkeling?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw website? Laat hier je gegevens achter of contacteer ons vrijblijvend: hello@calibrate.be.

Relevante cases

Case

Eén van de belangrijkste websites voor liefhebbers van de duivensport, is die van P-Bay. Via dit online platform kunnen duiven immers op een makkelijke manier verhandeld worden tussen verschillende aan- en verkopers. Calibrate ging in zee met P-Bay en bouwde een website waar er in real time geboden kan worden op duiven.

Case

Typ-Top is het dactyloprogramma van de toonaangevende Antwerpse uitgeverij VANIN. Het bestaat uit twee delen: een leerboek en Typ-Top Online, de applicatie om blind te leren typen volgens het tienvingersysteem. Met de interactieve tool kunnen kinderen en jongeren van jongs af aan vlot en foutloos leren typen.