UX Design

User Experience, of kortweg UX, is een niet te onderschatten factor bij het maken van een website. Een site moet er niet alleen goed uitzien, het volledige plaatje moet kloppen. De juiste content moet op de juiste plek zichtbaar zijn, specifiek gericht naar de doelgroep die je voor ogen hebt. Het wordt dus een complete belevingsgerichte website.

User Experience Design is daarom essentieel om je doelstellingen te behalen. Een goede gebruikerservaring geeft je bezoeker een positief gevoel. Dat positief gevoel resulteert in tevreden en terugkerende bezoekers, wat de stap tot conversie verhoogt. En dat zorgt dan voor een hogere Return on Investment. En daar doen we het allemaal voor, niet?​

UX design

Bij Calibrate passen we van A tot Z de meest effectieve UX-methodes toe. De conceptuitwerking en analyse, de designfase, de ontwikkelfase tot en met de oplevering van de website...

Dit wordt gerealiseerd met behulp van een reeks professionele tools. Door middel van interactieve prototypes kunnen wij onze klanten zeer duidelijk de eigenschappen van de te realiseren interface tonen. Door het toepassen van responsive design en mobile first principes kiezen wij de juiste aanpak voor elke specifieke webapplicatie of website.

Calibrate houdt tijdens het bouwen van jouw website rekening met een optimale SEO score. Ook dit is een factor waar we rekening mee houden tijdens het ontwikkelen van een mooie en efficiënte user interface.

Interface design voor backend gebruikers

Onze focus ligt niet enkel op de bezoekers van de website. De eindgebruikers, dat zijn voor ons ook de beheerders van de website. Calibrate is een expert in het ontwikkelen van een vlotte en intuïtieve gebruikersinterface voor sitebeheerders.

Vaak is het zo dat deze personen zich niet willen bezighouden met de meer technische aspecten van het beheer. Zij wensen doorgaans een mooie, opgeruimde backend omgeving waarin ze hun werk (beheer van inhoud, gebruikers, etc.) vlot kunnen uitvoeren, in alle eenvoud. Hier besteden wij veel aandacht aan. We vinden dat dit door andere partijen vaak wordt onderschat en we merken zelf dat onze klanten hier veel belang aan hechten.

We verbeteren dit bijvoorbeeld door complexe taken of tools, die minder frequent worden uitgevoerd, te verbergen of minder prominent in beeld te brengen. Zo komen we tot een eenvoudige en toegankelijke backendomgeving waar je snel je weg in vindt.

Meer weten?

Wens je te weten wat UX-Design voor jou website kan betekenen?
Laat dan hier jouw gegevens achter en wij contacteren jou voor
een vrijblijvend gesprek.

Relevante cases

Case

Q8, de staatsoliemaatschappij van het Arabische land Koeweit, is één van de grootste bedrijven ter wereld. Calibrate zorgde met onze 360° aanpak voor een internationaal marketing platform, gebouwd rond Drupal 8.