UX & Design

Is je website toe aan een grondige vernieuwing? Calibrate zorgt voor een nieuwe en frisse gebruikersinterface. Dankzij onze jarenlange ervaring in User Interface Design zorgt Calibrate voor een optimale gebruikerservaring en een ideale conversie van jouw bezoekers. 

De conceptuitwerking en analyse, de designfase, de ontwikkelfase tot en met de oplevering van de website... Van A tot Z passen wij moderne UX-methodes toe.

Dit wordt gerealiseerd met behulp van een reeks professionele tools. Door middel van interactieve prototypes kunnen wij onze klanten zeer duidelijk de eigenschappen van de te realiseren interface tonen. Door het toepassen van responsive design en mobile first principes kiezen wij de juiste aanpak voor elke specifieke webapplicatie of website.

Calibrate houdt tijdens het bouwen van jouw website rekening met een optimale SEO score. Ook dit is een factor waar we rekening mee houden tijdens het ontwikkelen van een mooie en efficiënte user interface.

Interface design voor backend gebruikers

Onze focus ligt niet enkel op de bezoekers van de website. De eindgebruikers, dat zijn voor ons ook de beheerders van de website. Calibrate is een expert in het ontwikkelen van een vlotte en intuïtieve gebruikersinterface voor sitebeheerders.

Vaak is het zo dat deze personen zich niet willen bezighouden met de meer technische aspecten van het beheer. Zij wensen doorgaans een mooie, opgeruimde backend omgeving waarin ze hun werk (beheer van inhoud, gebruikers, etc.) vlot kunnen uitvoeren, in alle eenvoud. Hier besteden wij veel aandacht aan. We vinden dat dit door andere partijen vaak wordt onderschat en we merken zelf dat onze klanten hier veel belang aan hechten.

We verbeteren dit bijvoorbeeld door complexe taken of tools, die minder frequent worden uitgevoerd, te verbergen of minder prominent in beeld te brengen. Zo komen we tot een eenvoudige en toegankelijke backendomgeving waar je snel je weg in vindt.

Hoe doen wij dat concreet?

Op DrupalCamp Gent (2014) deelden we onze kennis met de Drupal community.

Relevante cases

Case

Flanders Investment & Trade had nood aan een taakgerichte website om hun (digitale) dienstverlening meer in de verf te zetten. Calibrate bouwde een bruikbare website die gezien mag worden.