Drupal webdesign

Grafisch ontwerp van de website

Na een grondige "denk"-fase en het ontwerpen van wireframes/prototypes, gaat de UX-designer aan de slag met het grafisch vormgeven van de website, ook wel webdesign genoemd. Tijdens deze fase gaat het om het 'inkleuren' van de wireframes, met de juiste kleuren, typografie en beeldmateriaal. De functionaliteit en plaatsing van elementen op de webpagina’s werden reeds bepaald in de voorgaande fase door de UX designer. 

Van wireframe tot design

Van wireframes tot design

Een ervaren grafisch ontwerper gaat aan de slag op basis van de huisstijl van het bedrijf en de wireframes. De ontwerper zal deze prototypes omzetten naar een écht grafisch ontwerp. De ontwerper houdt hierbij ook rekening met responsive design, zodat de website zich probleemloos kan omvormen afhankelijk van schermgrootte. Onze grafische ontwerpers gebruiken bij het ontwerpen van een website software zoals Adobe Creative Suite en Sketch. Ook gebruiken we moderne technologie zoals Invision om onze projecten te ondersteunen waar nodig.

Daarnaast zorgen we voor designs van de belangrijkste elementen op de website, deze elementen noemen we stijlelementen. Deze stijlelementen vormen een verzameling van de elementen die gebruikt worden bij het opmaken van pagina’s. (Bijv. knoppen, call2actions, primaire kleuren, lettertypes, formulieren, etc.)
Deze stijlelementen worden voorzien voor de developer om te gebruiken bij de ontwikkeling van de website.

De rol van de UX-designer

Een UX-designer is degene die voor een optimale gebruikservaring van de website zorgt. User Experience Design (UX-design), is onmisbaar geworden bij het ontwerpen van een nieuwe website of applicatie. Hij/zij zorgt dat de content op de juiste plaats staat, dat de website voorzien is van de essentiële elementen voor een optimale user flow en dit steeds gericht naar de doelgroep van de website.

Een goede UX-design zorgt voor een positieve ervaring van de website gebruiker. De gebruiker zal in staat zijn om de gewenste informatie of producten snel te vinden. Dit alles verhoogt de kans op conversies, zoals aankopen en contactopnames.

Webdesign grafische vormgeving website

Van grafisch ontwerp tot webdevelopment

Nadat de klant volledig akkoord is met het design van de website gaan de developers aan de slag. De front-end developer (ook wel front-end programmeur of front-end ontwikkelaar) zorgt voor de verbinding tussen het design en de technische uitwerking hiervan. Hij/zij is verantwoordelijk voor de technische kant van hetgeen zichtbaar is aan de voorkant (front-end) van de applicatie of website. De back-end developer zorgt voor het 'onzichtbare' gedeelte van de website. De back-end van de website is enkel zichtbaar voor beheerders van de website. Zij kunnen hier bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengen aan de content en nieuwe pagina's toevoegen.

Een Drupal website laten ontwerpen?

Contacteer Calibrate vrijblijvend voor informatie over webdesign. Vul je contactgegevens in, zodat wij je kunnen contacteren of stuur een e-mail naar hello@calibrate.be.