mathieu

Wat vliegt de tijd! Mathieu De Meue beaamt dat meteen in zijn persoonlijk relaas. Ondertussen werkt deze Drupal Developer al een jaar bij ons. Lees alles over zijn eerste jaar bij Calibrate hieronder, waar hij vertelt over onze on-boarding, buddies en afterworks.

Een terugblik

Ik ga dit bericht starten met volgende uitdrukking: "Wooooow de tijd vliegt!". Want ja zeg wel, op 20 september 2022 ben ik één jaar in dienst bij Calibrate. En of het een boeiend traject was? Ja, wees daar maar zeker van! Ik som dan ook graag even een paar dingen op die mij het meeste bijgebleven zijn, naast het werk natuurlijk want dat is het belangrijkste. Zelf heb ik een voorliefde voor alles wat open source is, en met dit ben je in de Drupal wereld wel aan het juiste adres. Ik hou er dan ook van om alles wat ik leer te contributen naar de Drupal community in de vele modules en dergelijke.

Begeleiding

Het is zo dat ik amper PHP lessen en zelfs geen Drupal lessen gehad heb in mijn opleiding. De opleiding die ik gevolgd heb was vooral gefocust op alles rond Javascript. Maar op stage heb ik ervoor gekozen om toch eens te proeven van Drupal. Dit beviel mij zo goed dat ik ben blijven plakken, en nu 1 jaar later werk ik er nog altijd even graag mee en leer ik nog elke dag dingen bij als junior developer. De begeleiding bij Calibrate verloopt dan ook prima en er wordt echt actief gezocht en meegedacht over wat je nodig hebt om als junior developer vooruit te gaan in je carrièrepad. Zo heb ik doorheen mijn eerste jaar verschillende buddy's gehad, want bij Calibrate wordt er gewerkt met een buddysysteem. Zo krijg je bij je opstart een senior developer toegewezen en deze maakt je wegwijs in de wondere wereld van Drupal. Ik heb zo verschillende buddy's gehad afhankelijk van de projecten waaraan ik bezig was, en ik heb enorm veel geleerd van deze collega's.

Activiteiten

Naast het werk bij Calibrate is er ook tijd voor ontspanning en teambuilding onder de collega's. Zo hebben wij ook een "Happiness team". Deze collega's zorgen ervoor dat er ook voor ontspanning wordt gezorgd voor, tijdens of na de werkdag.

Je kan nu misschien wel denken: "Hoezo voor, tijdens en na de werkdag?" maar ja hoor! Ik som even verschillende initiatieven op die er door dit team gekomen zijn en die de werkdag stukken leuker maken. Zo is er af en toe een ontbijt op het werk, dit wordt vaak georganiseerd bij een "Back to work" gelegenheid zoals bijvoorbeeld na het zomerverlof, na een periode van thuiswerk door Covid, ... . Dan verzamelen we met alle collega's in de verschillende kantoren om samen te genieten van een lekker en uitgebreid ontbijt.

Ook zijn er geregeld "afterworks". Enkele voorbeelden hiervan zijn een drankje gaan drinken na de werkdag, een boardgames avond op kantoor waarbij we soms samenwerken maar soms strijden tegen elkaar, een lan-party waarbij we ons beste beentje voorzetten in verschillende videogames, maar dat kan ook wel eens een activiteit buiten de kantoormuren zijn zoals een avondje gaan springen in het Jumpsky springkastelen park, een avond citygolf of samen naar een zomerbar tijdens het zomerseizoen.

Het hoogtepunt aan activiteiten is uiteraard het jaarlijkse Calibrate weekend in de Ardennen waar we samen met alle collega's naar een vakantiewoning trekken voor een dag aan sessies van de verschillende bedrijfstakken. Naast de sessies is er ook tijd voor plezier, wandelen, iets drinken samen en gewoon gezelligheid in het algemeen. Je kan gewoon niet bij Calibrate gewerkt hebben en niet een keertje mee geweest zijn op weekend!

mathieu

Drupal & Open Source

Aangezien wij een Drupal bedrijf zijn hechten wij ook veel belang aan de community. Dit komt bij Calibrate terug in verschillende initiatieven. Zo heb ik het geluk gehad om in mijn eerste jaar als Drupal developer al eens een community evenement mee te maken. Zo waren het in April 2022 de Drupal Dev Days in Gent. Hier waren wij met een hele delegatie aanwezig met onder andere een Calibrate stand, maar ook om de sessies te volgen, te contributen in de sprint rooms en gewoon connecties te maken binnen de Drupal community. Daarnaast was er op zaterdag 3 september 2022 voor het eerst een "Calibrate Contribution Day" hier hebben wij met verschillende collega's een paar van onze interne modules open source gemaakt om zo bij te dragen aan de Drupal community. De dag begon met een sessie van senior Developer Stef die ons meer verteld heeft over hoe je nu juist moet contributen op een Drupal project. Daarna zijn we allemaal aan de slag gegaan met één of meerdere modules om deze naar buiten te brengen op drupal.org en hebben de junior developers terug veel kunnen leren van de senior developers.

Bekijk onze openstaande vacatures en wie weet wordt jij onze nieuwe collega! 🚀