Drupal is vandaag een heel goede keuze om een nieuw project mee te starten, omdat je zekerheid hebt over de vlotte upgrade mogelijkheden. Welk upgrade pad je moet bewandelen is sterk afhankelijk van je actieve versie van Drupal. 

De keuze voor een goede Drupal partner is daarin vandaag nog belangrijker dan vroeger, omdat je moet kunnen vertrouwen op een partij die de beste keuze maakt tussen Drupal modules, onderhoudbare code schrijft en die bovendien verzekert dat je website in de toekomst ook vlot te updaten is. Er ligt in elk geval een mooie toekomst voor Drupal voor de boeg!

Drupal logo alternatief

Drupal 7

Op 5 januari 2011 werd Drupal 7 gelanceerd. De huidige end-of-life datum wordt geannuleerd en verlengd tot januari 2025.  Tijdens deze ondersteuningsverlenging zal Drupal 7 beveiligingsupdates blijven ontvangen, met releases die zoals gebruikelijk op Drupal.org worden gepubliceerd en in de update beheerder beschikbaar zijn.  Het is natuurlijk wel tijd om te beginnen plannen hoe hier mee omgegaan wordt.

Als je nog steeds Drupal 7 gebruikt en je vraagt je af wat je moet doen, dan heb je op dit moment twee opties:

  • Blijf op Drupal 7 terwijl je ook je PHP-versie bijwerkt. Als je tot na 2021 op Drupal 7 blijft, kan je een leverancier inhuren voor een langlopend supportcontract, of kan je migreren naar Drupal 10;
  • Migreer naar Drupal 10
hoofdprijs

Wat nu?

Het lijkt allemaal nog heel ver weg, maar je begint best al met plannen.

Heb je vragen over een upgrade van je Drupal website?