mathieu

Van een droom naar een werkelijkheid

Dat de tijd vliegt, daar hoef ik zeker geen tekening bij te maken want op 20 september 2023 vier ik mijn tweejarig jubileum bij Calibrate. Toen ik in april 2022 de kans kreeg om deel te nemen aan de Drupal Dev Days in Gent had ik meteen door wat een warme sfeer er binnen de Drupal Community hing.

Tijdens mijn week op Drupal Dev Days deed ik niet alleen mijn eerste commit op drupal.org, maar dacht ik onmiddellijk dat spreker zijn op een conferentie een enorm goed gevoel en motivatie boost zou geven.

En oh boy, was het waar? Zeker weten! Een jaar na Drupal Dev Days diende ik zonder veel na te denken mijn abstract in voor een talk op DrupalCon Lille 2023. Stiekem hoopte ik vanaf ik op de de verzend knop geklikt had, dat mijn talk gekozen zou worden voor het evenement in Rijsel en ik kan alvast zeggen dat ik een gat in de lucht sprong toen ik het mailtje las dat ik geselecteerd werd.

Het gevoel dat toen door mij ging kan ik moeilijk omschrijven, maar één iets ging door mij heen en dat was trots. Een trots die ik nog niet eerder meegemaakt had. Het was niet alleen persoonlijk. Nee, het was ook een trots dat ik namens Calibrate, mijn werkgever die zelf goed met Tourette om gaat, een lezing mag geven over hoe andere bedrijven in de tech industrie exact kunnen doen wat Calibrate voor mij doet.

To tic, or not to tic.

Of ik ooit gedacht heb dat ik wegens mijn tics geen werk ging vinden is geen leugen. Dat mijn eerste werkgever er zo goed mee ging omgaan, dat leek tot enkele jaren geleden een utopie.

Leven met Tourette is geen lachertje, zowel voor mezelf als voor mijn omgeving, maar vanaf dag 1 werd ik bij Calibrate goed onthaald en werden er bepaalde maatregelen genomen. Zo had onze coördinator voor de aanvang van mijn eerste werkdag alle collega's ingelicht dat iemand nieuw zou starten die tics heeft. Voor mij was dit een hele verademing vanwege awkward situaties, die ik maar al te goed ken. De meest comfortabele sfeer is wanneer mijn omgeving op voorhand weet heeft dat er soms een tic kan zijn. Daarom had ik met de coördinator afgesproken om alle nieuwe collega's die na mij zouden starten, zelf in te lichten dat ik Tourette heb en tot op vandaag heeft iedereen daar positief op gereageerd.

Ook wanneer ik een meeting heb met een nieuwe klant breng ik deze op voorhand op de hoogte dat ik af en toe een tic kan hebben wegens mijn Tourette. Net zoals mijn collega's hebben alle klanten waarmee ik moest vergaderen daar positief op gereageerd.

Neurodiversity Matters!

Op 18 oktober wil ik de boodschap verspreiden dat neurodiversiteit een hedendaags fenomeen is en dat ieder persoon dit anders ervaart en andere noden heeft. Het wordt een talk met enkele persoonlijke voorbeelden die ik mocht ervaren in mijn twee jaar bij Calibrate, maar ook met enkele tips die ik wil meegeven aan bedrijfsleiders zodat we van de tech industrie een welcoming place kunnen maken voor iedereen. Be there or be square!