Onze Calibrate-cultuur komt pas echt tot uiting tijdens ons jaarlijks weekendje weg. Een weekend in de Ardennen waar we de balans zoeken tussen ontspanning en kennisdeling. Ons happiness-team stak de handen uit de mouwen en nam de organisatie van teambuilding-activiteiten op zich. Onze seniors programmeerden een set workshopsessies met als thema: Future Of Tomorrow.

workshop

Workshops

Ons team bevat een waaier aan verschillende profielen. Dit weekend, waar we eindelijk iedereen van Kortrijk, Leuven, Gent en Kontich samenbrengen, is daardoor het uitgelezen moment om uitgebreid kennis met elkaar te delen. Een greep uit het aanbod van de workshops:

1. Hoe pakken wij onze projecten aan?

Een van onze Digital Producers, Jonas, gaf een workshop met guidelines over de projectwerking en de alignering daarvan tussen onze verschillende competence centers. De focus lag op de rolverdeling binnen een project, het juist opstellen en interpreteren van een product backlog en er werden best practices gedeeld over time tracking.

2. PHP Machine Learning

Backend developer Ward gaf een workshop over machine learning en artificiële intelligentie. Hij legde deze concepten zo toegankelijk mogelijk uit voor de hele groep. Aan de hand van voorbeelden uit het dagelijkse leven wordt duidelijk hoe deze technologieën momenteel al worden gebruikt door bedrijven zoals Netflix. Als afsluiter gaf hij een simpel praktijkvoorbeeld met een php package genaamd RubixML, waardoor duidelijk werd dat ML en AI niet complex hoeven te zijn.

3. Drupal website van VDAB

Collega Wannes deelde dan weer kennis en inzichten over een van de grootste, meest bezochte Drupal websites van Belgie: vdab.be. Hij sprak over onze technische aanpak en manier van werken, de automatische test strategieën en andere nieuwigheden waar we aan werken. Uit een project zoals VDAB vallen veel lessen te trekken die gespiegeld kunnen worden aan de interne keuken van Calibrate en al zijn projecten. Dit soort kennisdeling is dus superbelangrijk om als ontwikkelaars en bedrijf verder te groeien.

4. Gitlab

Gitlab is voor onze collega's van Codana de tool die ze gebruiken voor code hosting en ook CI pipelines. Joris vertelt over de ambities van volgend jaar. Codana streeft namelijk naar automatische builds die kostbare tijd kunnen uitsparen voor deployments. Zo zorgen we tijdens dit teambuildingweekend ook voor kennisdeling tussen Codana en Calibrate.

5. Drupal bij de Politie

Enkele developers gaven een presentatie over hun consultancy opdracht bij de Federale Politie van België. Ze vertelden met veel passie over het ontstaan en de evolutie van hun opdracht en hoe hun dagdagelijkse bezigheden eruit zien. Bovendien deelden Kris en Michael ook een aantal leuke elementen met hun collega’s om hen te inspireren.

6. Drupal Recipes

Drupal Distributions en Recipes is een van de strategische initiatieven waar de Drupal community de laatste tijd hard op inzet. Drupal Recipes is een veelbelovende vervanger voor het installatieprofiel/starterkit. Joris gaf ons op het weekend een overzicht van waar de Drupal community naartoe wil, waar ze nu al staan en gaf de collega's van Calibrate een zicht op de toekomst of beter... op de The Future of Tomorrow.

Kennis voedt het brein maar niet de maag. We eindigden onze sessies met catering A Point en om volledig stoom af te blazen namen we de Delorian back to the eighties voor een back to the future party!

Teambuilding

Op zaterdag mochten we ons in twee groepen splitsen. Het ene koos voor de ondergrondse mijnen en het andere voor de hoogteparcours! 

hoogteparcours2022
mine
hoogteparcour
Bernd weekend
joris-de-groot

The Future of Tomorrow

groep

Bedankt collega's!

Aan allen die aanwezig zijn, proficiat! Aan allen die niet aanwezig zijn, ook proficiat! 
Graag willen we onze collega's bedanken voor het legendarische Calibrate-weekend van 2022. 🥳

Ervan overtuigd dat deze cultuur bij jou past? Wie weet ben jij er volgend jaar ook bij.