Achter de (computer)schermen bruist Calibrate van talent en kennis. Hoog tijd om enkele topmensen naar de voorgrond te schuiven. Vandaag laten we Thomas aan het woord, front-end ontwikkelaar met een passie voor accessibility. Wij kennen deze goedlachse keukenprins al door en door. Lees je verder om hem ook te leren kennen?

Ik ben Thomas en ik werk momenteel twee jaar als front-end ontwikkelaar bij Calibrate. Front-end architectuur en theme-ontwikkeling vind ik super interessant. Momenteel gaat mijn interesse voornamelijk uit naar accessibility en componenten toegankelijk maken. In mijn vrije tijd draai ik muziek en sta ik regelmatig in de keuken te kokerellen.

Hoe zou je de bedrijfscultuur van Calibrate beschrijven? Welke waarden zijn belangrijk voor het bedrijf en hoe worden deze waarden toegepast in de dagelijkse praktijk?

Toen ik solliciteerde, kwam ik van een firma zonder al te veel visie of waarden. De mooie praatjes op hun bedrijfpresentaties bleken keer op keer een lege doos te zijn. Daardoor had ik weinig verwachtingen op vlak van bedrijfscultuur.

In vergelijking met mijn vorige werkgever is het bij Calibrate net omgekeerd. Hier vind je diepgewortelde normen en waarden die elke medewerker ook echt in de praktijk brengt. Van inhoudsloze praatjes is hier helemaal geen sprake.

Hier heerst een cultuur van samenwerken en vooruitgang. Als je wilt, staat er altijd iemand klaar om van gedachten te wisselen. We krijgen de vrijheid om nieuwe ideeën te onderzoeken en weloverwogen risico's te nemen. Hierdoor leren we continu bij van elkaar. Deze manier van werken geeft een boost aan mijn vertrouwen, zorgt voor verantwoordelijkheid en geeft veel voldoening.

Het valt me ook op dat er heel eerlijk en open gecommuniceerd wordt. Alles is bespreekbaar. Gaat het over een moeilijk project, een mindere dag of eerder iets privé: we zijn en blijven mensen. Deze manier van respectvol met elkaar omgaan, merk ik niet enkel tussen collega's, maar ook naar klanten toe. Uiteindelijk hebben we allemaal een gemeenschappelijk doel: samen veel en mooie projecten creëren.

Calibrate kent een diverse mix van kennis en medewerkers met een verschillende technische achtergrond. Dat zorgt voor een gastvrije omgeving waarin ik me gerespecteerd en gewaardeerd voel.

navigatie-stad-gent

Kun je één of enkele succesverhalen of projecten delen waar je trots op bent waar je voor hebt mogen werken?

Eén component dat er voor mij echt uitspringt is de "Menu" knop op de website van stad Gent. Het was mijn taak om de UX-designs om te zetten naar front-end code. Bovendien was het belangrijk om de navigatie toegankelijk te maken. Dat betekende in dit geval dat alles zowel met het toetsenbord als met screenreaders bediend kan worden.

De knop ziet er op het eerste gezicht misschien bedrieglijk eenvoudig uit, maar is in realiteit heel complex. Mijn kennis van accessibility, ARIA en JavaScript kwam hier goed van pas. Dat het nieuwe menu veel gebruikt wordt door de inwoners van Gent, maakt me wel fier. Een soortgelijke navigatie heb ik ondertussen ook mogen bouwen voor Crelan en er zullen er ongetwijfeld nog volgen.

Hoe stimuleert het bedrijf de professionele ontwikkeling van medewerkers? Volg je bijvoorbeeld trainingsprogramma’s?

Jaarlijks krijgen we een budget dat we zelf mogen besteden aan opleidingen of conferenties. Zolang de opleiding een band heeft met onze job, hebben we alles zelf in handen. We worden ook regelmatig gestimuleerd om dit budget in te zetten en om bij te leren.

Dit jaar wou ik me bijvoorbeeld meer verdiepen in web toegankelijkheid. Enkele berichten op Slack later was er voor een heel team een opleiding accessibilty ingepland en kon ik bovendien inloggen op een extra cursus web toegankelijkheid van mijn keuze.

Kun je een typische werkdag beschrijven en wat maakt het werken bij Calibrate zo bijzonder?

Afhankelijk van het project waarmee je bezig bent, wordt er ‘s morgens met het ontwikkelingsteam een korte stand-up gehouden. Meestal begin je de dag met de planning. De inhoud van de taken bespreken we vooraf.

Dan is het tijd voor het leukste stuk van de dag: code schrijven en designs of user stories uitwerken tot bruikbare interfaces. Ik voel me thuis in HTML, Sass, Twig en JavaScript. Maar hier en daar kan PHP er ook wel bij. Ondertussen hou ik continu contact met collega's via Slack. Wanneer taken zijn afgerond, neem ik contact op met de klant of met de projectmanager. Naar het einde van de werkdag rond ik m’n werk af en plan ik de taken voor de volgende dag.

Wat ik fijn vind, is dat ik na een werkdag iets gecreëerd heb dat later ook effectief gebruikt zal worden. Een component zien groeien van een leeg scherm naar een deel van een webapplicatie is iets magisch. Ik heb het gevoel dat mijn werk zo impact heeft.

work-hard-play-hard

Wat voor soort teambuilding-activiteiten organiseert Calibrate? Wat is je bijgebleven?

Toen ik twee jaar geleden in dienst kwam, sprongen we nog van de ene lockdown naar de andere en was het moeilijk om de collega's te leren kennen. Uit vorige jobs of door conferenties herkende ik hier en daar wel bekende gezichten, maar er ontbrak voor mij nog een 'wij'-gevoel.

boardgame-sfeer

Wanneer we met alle Calibrate collega's een eerste keer op weekend naar de Ardennen trokken, kreeg dat samenhorigheidsgevoel vorm. Je leert de mensen met wie je dagelijks werkt op een ongedwongen en losse manier beter kennen. Naast zo’n jaarlijks weekend worden er tal van activiteiten georganiseerd. Zowel in Gent, Antwerpen of in Leuven gaan we samen regelmatig iets eten of organiseren we uitstapjes, sportactiviteiten of boardgameavonden.

Hoe zorgt Calibrate voor een goede werk-privébalans voor medewerkers?

Het juiste evenwicht vinden tussen werk en privé heb ik in het verleden soms moeilijk gevonden. Thuiswerk heeft er bovendien ook voor gezorgd dat deze grens dunner en dunner werd.

Bij Calibrate merk ik dat er per project duidelijke verwachtingen en deadlines zijn. Elke taak wordt zorgvuldig ingeschat waardoor er een realistische planning wordt opgemaakt. Een goede planning vermindert de kans op onverwachte taken en dus ook op overwerk.

Per project kan je de vooruitgang in de gaten houden en bijsturen waar nodig. Het belangrijkste is dat door de duidelijke verwachtingen, taken ook echt afgerond worden. Die taken neem ik 's avonds dus niet meer mee naar huis.

Wij hebben ook flexibele werktijden met kernwerkuren. Zo hebben wij de vrijheid om onze eigen begin- en eindtijd van een werkdag te bepalen. Zelf kan je prioriteiten aan jouw taken geven en heb je je werklast dus zelf onder controle. De stress om 's morgens door de file te laat te komen op kantoor is daarmee ook verdwenen. Combineer dit met de mogelijkheid om via Slack asynchroon te communiceren en het stressniveau daalt nog eens enorm.

Ben je volledig geïnspireerd door het relaas van Thomas en jeuken je vingers om voor Calibrate aan de slag te gaan? Niet aarzelen en ons gewoon een berichtje sturen.