Van 19 tot 23 september vertoefde ik samen met enkele collega’s in Praag waar ik voor het eerst een internationale Drupal conferentie bijwoonde. In dit artikel neem ik je mee langs mijn persoonlijke hoogtepunten.

beer

Drupalcon voelt als thuiskomen

Maandag stond onze vlucht gepland. Na een uurtje vliegen kwamen we aan. Naarmate de avond vorderde, trokken we richting het centrum en ontmoette ik enkele mensen van de Drupal-community. De collegiale en warme sfeer tussen de Drupalisten zorgde er meteen voor dat ik me thuis voelde in Praag.

Van mijn eerste avond onthoud ik vooral deze levensbelangrijke quote. 🍺 👉🏻

Een diverse en open Drupal-community

De dag erna startte de conferentie met een officiële openingsceremonie. Net zoals tijdens Nieuwjaar flitste de countdown en bij nul ging iedereen uit de bol. Daarna volgde een eerste keynote: de Drupal Core-initiatieven. Deze initiatieven zijn teams die aan innoverende projecten werken om Drupal naar een hoger niveau te tillen. Mijn favoriete talk vond later op de dag plaats en ging over een data-analyse van de Drupal.org issue queue. De presentatie gaf een mooi beeld van de diversiteit en openheid van de community.

praag

Op de bucketlist van elke Drupalist: Driesnote

Woensdag stond de Driesnote ingepland. Tijdens deze keynote deelde de Drupal-founder de langetermijnvisie van Drupal. Een must voor elke Drupalist. Eén van de belangrijke onderwerpen die Dries aanhaalde, was het beter promoten van Drupal: iedereen moet inzien hoe krachtig Drupal is en waarvoor je het allemaal kan gebruiken. 

Building Google like search experiences without busting the bank

Donderdag presenteerden mijn collega’s Steven en Joris met succes “Building Google like search experiences without busting the bank”. Om de dag af te sluiten gingen we allen naar Trivia Night, de afsluitende Drupal-quiz. We behaalden geen eerste plaats maar ons enthousiasme leidde ertoe dat we allen een gratis drankje kregen van de jury.

De week vloog voorbij. Plots was het vrijdagochtend en stond onze terugvlucht ingepland. Het was een geslaagde week. Als Drupal-enthousiast raad ik een DrupalCon bijwonen ten sterkste aan. Wees geïnspireerd, ontdek de status en toekomstplannen van de software, connecteer met anderen en leer een stukje internationale cultuur kennen.

praag

Heb jij de Drupal smaak te pakken? Bekijk onze Drupal vacatures en wie weet wordt jij onze nieuwe collega! 😎