Drupal Dev Days? Daar zeg ik geen nee tegen! De corona crisis zorgde ervoor dat ik mijn collega's nog niet optimaal kende en een aantal collega's heb ik fysiek zelfs nog nooit gezien. Dus Drupal Dev Days was het ideale moment om ze beter te leren kennen en natuurlijk om wat kennis te vergaren. Een win-win situatie!

The day before DDD

De dag van aankomst zijn we iets gaan eten en drinken met een paar leden van de organisatie. Eén van de leden was helemaal uit India gekomen om deel te nemen aan Drupal Dev Days. Ik kreeg die avond verhalen te horen over de vorige Drupal events, alsook over de cultuurverschillen tussen India en België. Het zette de toon voor een ongelofelijke week vol leren en plezier, met elke dag tal van interessante workshops en elke avond een nieuw event.

cali booth

Aan de slag!

We gingen van start met het opzetten van onze Calibrate stand en het testen van onze Drupal Quiz. Natuurlijk mochten de koffiekoeken niet ontbreken! 

Ik heb verschillende workshops gevolgd over Gitlab, PHP, progressive decoupling, hoe te werken in de Drupal issue queue, status van de CKEditor 5, status van Drupal 10, enz.

calibrators

Ondergedompeld in de Drupal community

Zoveel interessante talks, teveel om allemaal op te noemen, maar hieruit heb ik wel verschillende dingen geleerd als junior die voor meer ervaren Drupal mensen misschien van zelfsprekend lijken. Zo leerde ik de mensen kennen die de modules schrijven, de patch files voorzien en die hulp bieden in de issue queue.

Ik was verbaasd van het feit dat dit ook maar gewone mensen zijn. Geen halfgoden die alles weten, maar gewoon mensen. Elk met zijn expertise en dingen die ze aan de community te bieden heeft, maar ook met vragen en dingen die ze niet weten. Dit was een verfrissende realisatie, om mensen met zo veel ervaring te zien vragen stellen, nadenken en bijsturen. Het deed bij mij een lampje branden dat het voor hun ook niet natuurlijk is gekomen, maar dat ze hun kennis gaande weg vergaard hebben. Het gaf mij motivatie om zelf ook bij te leren, vragen te stellen en op te zoeken over de dingen die besproken waren. Om na de talks bij collega’s uitleg te vragen over dingen die ik niet direct begreep.

silent disco

Social event in het Gravensteen

Tijdens het social event in het Gravensteen te Gent, heb ik een paar maintainers en leden van de Duitse Drupal community leren kennen. Met een simpele 'hallo' hebben we heel de avond gebabbeld. Ze gaven mij tips en tricks hoe ik mijn Drupal kennis zou kunnen uitbreiden, leerrijk dus. Zo was er ook een silent disco waar we helemaal uit de bol zijn gegaan met mensen over de hele wereld. Ik heb gedanst met mensen uit de Spaanse Drupal community die ik, door hun aanstekelijke enthousiasme nooit meer zal vergeten en die vanaf dan elke keer als ik ze zag een glimlach op mijn gezicht toverde gewoon door te denken aan hoe leuk deze avond wel niet was.

drupal dev days

Quality time met de Calibrators

Eindelijk! Het moment dat ik mijn collega's mocht leren kennen als kersverse medewerker. Tijdens deze avonden voelde ik het verschil, de sfeer zat goed! We dronken iets, kaart spelletjes spelen, darten en af en toe kwam natuurlijk het werk ter sprake maar op een hele andere manier. 

Het ging meer over hoe het met ons als nieuwe collega’s ging en of we het leuk vonden in onze job. Want ik was niet de enige nieuwe werknemer die mee gegaan was naar Dev Days. Meerdere collega’s vroegen of we tevreden waren bij Calibrate en of er dingen waren die tegen vielen, tijdens deze gesprekken konden we in een meer relaxte sfeer dingen bespreken waar we op dat moment over aan het piekeren waren. Dit gaat dan over interacties met de klant die een indruk hadden achter gelaten of dingen die tijdens een project gebeurd waren, maar waar we als beginnende collega in corona tijden over dachten “dit lijkt raar”, maar dan gewoon lieten begaan. Omdat we geen referentie punt hadden over hoe het wel moest zijn.

De senior developers legden ons dan in detail uit wat er gebeurd was en hoe de normale gang van zaken hoort te zijn, maar door de omstandigheden van corona en veel nieuwe collega’s glipt dit soms door de mazen van het net.

We kregen te horen wat het bedrijf in de toekomst nog wil verwezenlijken op zakelijk vlak, maar ook op vlak van onze persoonlijke groei. Zo zal er een groei traject worden uitgewerkt aan de hand van gesprekken met ons en de senior developers. Om zo uit te mappen wat we willen bereiken en hoe we dit samen met het bedrijf kunnen aanpakken. Om te weten dat Calibrate zo met ons welzijn en groei begaan is, was een grote opsteker toch zeker voor mij. Dit onderstreepte nog maar eens dat ik voor mijn eerste job de juiste keuze heb gemaakt.

Ik kan nog uren door gaan over de leuke events, community, workshops  maar één ding kan ik met zekerheid zeggen Drupal Dev Days 2022 was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten! 

Drupal Con Praag here we come! 🚀

collega's-calibrate-macbook

Professionals die graag plezier maken. Collega's die je vrienden kan noemen. Work hard, play harder!