stagiaires

Calibrate, dat is denken, doen en door je digitale dak gaan. Dat geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze werknemers. En om die toekomst te verzekeren, geven wij elk jaar de kans aan enkele stagiairs om ervaring op te doen en zichzelf te ontplooien.

Dit jaar wordt ons team tijdelijk versterkt met drie stagiairs. Eentje daarvan is Britt Verschueren (20). Zij studeert Grafische en Digitale Media aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Sarah Jehin (20) en Thomas Van Roy (23) maken het trio compleet. Beide studeren Multimedia Technology aan de Karel de Grote Hogeschool in Hoboken. “We zijn geen nummer, we maken echt deel uit van het team.”

Magento

Tijdens hun stage werken ze voornamelijk op projecten met Magento, een open source e-commerceplatform op basis van PHP en één van de populairste webwinkelsystemen van het moment. Magento biedt een compleet pakket met ontzettend veel mogelijkheden en functionaliteiten. De 2.0-versie, die in 2015 uitkwam, staat dan ook garant voor enorm veel handige hulpmiddeltjes. De back-end is veel beter uitgewerkt in vergelijking met de eerste versie (met een veel intuïtiever en gebruiksvriendelijker aanvoelen), en focust zich naast die betere navigatie ook meer op het vergroten van de totale inkomsten. Qua front-end toont het programma zich eveneens een echte topper, dankzij de responsive web design en een snellere performance theme. De grootste verbetering ligt hem echter in de checkout-procedure, die nu in slechts twee simpele stappen plaatsvindt (in plaats van zes stappen in de originele versie). Voor elke developer die bezig is met webshops, is Magento dus een veelzijdige en betrouwbare optie die zeker het overwegen waard is.

“Zoals Magento zelf ook aangeeft, is de leercurve vrij hoog. Daardoor duurt het soms even voordat je helemaal met iets weg bent”, zegt Sarah. “Dat komt door de vele functionaliteiten die het bevat. Maar door er zo veel mee te werken, leer je er natuurlijk veel uit. Daarnaast biedt de community ook een goede ondersteuning, waardoor je steeds snel een oplossing vindt. Nu heb ik het al goed onder de knie.”

Magento

Die grote community is inderdaad net een van de grootste voordelen van Magento. Voor elke mogelijke vraag is er online wel een antwoord te vinden. Daarnaast kan je met Magento ook meerdere webshops op verschillende domeinnamen koppelen aan één systeem. Ten slotte is het ook zoekmachinevriendelijk. Magento biedt veel opties voor SEO waar marketeers alleen maar  vrolijk van worden. “Magento is een indrukwekkend framework waar je echt veel mee kan bereiken”, aldus Thomas.

Terwijl Sarah en Thomas zich focussen op back-end, is Britt vooral bezig met front-end. “In Magento heb je content-blocks die je zelf kan schrijven met html-code. Je kan ze zelf ook stijlen”, vertelt Britt. “Zo kan je in een bestaand thema toch zelfgeschreven code toevoegen. Die blokken kan je ook hergebruiken op verschillende pagina’s. Het is ook heel makkelijk om deze blokken op te roepen op pagina’s, zodat je snel een pagina kan samenstellen.”

Leven op de werkvloer

Tijdens hun stage proeven Britt, Sarah en Thomas van het echte werk. “Door deze stage kan ik beter inschatten hoe het leven op de werkvloer is, en hoe het er dus later ook echt aan toe zal gaan”, zegt Thomas. “We maken echt deel uit van het team. Het is interessant om het hele proces van een project mee te maken. Er komt zoveel meer bij te kijken dan enkel het uitwerken”, vult Britt aan. “Je leert ook sneller bij omdat je altijd info kan vragen aan ervaren collega’s. Ze staan altijd voor ons klaar als we een probleem hebben. We zijn hier geen nummertje”, besluit Sarah.

Ook stage lopen bij Calibrate?

Studeer je nog en heb je na het lezen van deze getuigenissen zin gekregen om ons team te vervoegen als stagiair? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Calibrate is altijd op zoek naar gemotiveerde studenten voor stageplaatsen als developer, maar ook voor marketingfuncties, copywriters en grafische vormgeving.