Je kan Drupal uitbreiden met modules. Zo kan je bestaande functionaliteit wijzigen of nieuwe functies toevoegen. Je kan modules gebruiken die door anderen zijn bijgedragen of je eigen modules maken. Dit zijn onze 10 favorieten onder de modules die jij ook kan gebruiken in je websites.

1. Stage file proxy

Een algemene oplossing om bestanden van een productieserver op aanvraag op een ontwikkel-server te krijgen. Het bespaart je tijd en schijfruimte door verzoeken naar de bestandenmap van je ontwikkelomgeving naar de productieomgeving te sturen en een kopie te maken van het productiebestand op je ontwikkelomgeving.

2. Devel

Devel is een suite van modules die helper functies, admin pagina's, en extra Drush commando's biedt om te gebruiken tijdens de ontwikkeling. 

3. Raven

Raven module biedt integratie met Sentry, een open-source applicatie monitoring en error tracking platform, waardoor je Drupal website log events en performance traces naar Sentry kan sturen. Sentry kan alle (of een door de gebruiker gedefinieerde subset van) Drupal-logberichten vastleggen, evenals fouten die normaal gesproken niet door Drupal worden gelogd: fatale PHP-fouten zoals overschrijding van de geheugenlimiet, fatale JavaScript-fouten en uitzonderingen die door Drush-commando's worden gegooid, en biedt een volledige stacktrace en aanpasbare metagegevens voor elke gebeurtenis.

4. Field tools

Field tools maakt het werken met velden een pak makkelijk. Door de UI heb je een makkelijke tool om te filteren en sorteren, wat je een pak werk bespaart.

5. Migrate_process_vardump

Vaak gebruikt voor debugging, deze module neemt alle data die aan hem gegeven wordt en dumpt het naar de terminal output en geeft het dan door. Dit is erg handig wanneer je migraties schrijft!

6. Rabbit Hole

Een module die de mogelijkheid toevoegt om te controleren wat er moet gebeuren wanneer een entiteit op zijn eigen pagina wordt getoond. 

Misschien heb je een inhoudstype dat nooit op zijn eigen pagina moet worden getoond, zoals een afbeeldingstype dat in een carousel wordt getoond. Rabbit Hole kan voorkomen dat deze node toegankelijk is op zijn eigen pagina, via node/xxx. 

7. Views parity row

Deze module voorziet in een nieuwe row style Plugin voor Views. Hiermee kan je de weergavemodus die wordt gebruikt om de rij te renderen afwisselen. Je kan configureren wanneer het begint, wanneer het eindigt en wanneer de weergavemodus wisselt (frequentie). Met Drupal 7, als de module Entity API is ingeschakeld, zal dit beschikbaar zijn voor alle soorten entiteiten. Met Drupal 8, heb je geen Entity API nodig, het is al gebaseerd op entiteiten.

8. Views block override

Deze module maakt het mogelijk om de standaard contextuele argumenten die aan een View display meegegeven worden, te overschrijven vanuit een paragraaf zelf. Zo kan je op niveau van content, toch forceren dat de View op andere (specifiekere of net bredere) context gaat filteren.

9. Migrate_devel

Hulpprogramma's om ontwikkelaars te helpen bij het maken van migraties. 

10. SpamAway

Deze module is gemaakt omdat Antibot/honeypot nog steeds omzeild werden. Daarom hebben we een extra anti-spam maatregel gemaakt voor webformulieren. Hoewel het standalone gebruikt kan worden, is het toch aangeraden om deze module als extra maatregel te gebruiken, naast andere modules zoals antibot/honeypot.

Wat is Drupal?

Drupal is een fantastisch Content Management Systeem dat vandaag gebruikt wordt door organisaties over de hele wereld. Net als wij creëren ze er interactieve, duidelijke klantenervaringen mee. Drupal is een Open Source CMF (Content Management Framework) dat ondersteund wordt door een enorme software community, één van de grootste ter wereldVia Drupal.org wordt de "core" ter beschikking gesteld, maar vele developers dragen dagelijks bij tot duizenden Open Source contributed modules.