Flanders Investment & Trade bevordert het internationaal ondernemen in Vlaanderen op een duurzame wijze, als sleutelelement in de sociaal-economische ontwikkeling van onze regio. FIT doet dat door Vlaamse bedrijven te ondersteunen in hun internationale activiteiten en buitenlandse investeerders naar Vlaanderen te halen.

Bedrijven kunnen een beroep doen op de netwerken van contacten in binnen- en buitenland. En ze verstrekken financiële steun en informatie over uiteenlopende financiële incentives.

FIT doet dit vanuit het hoofdkantoor in Brussel, 5 provinciale kantoren, meer dan 90 kantoren wereldwijd en natuurlijk ook online! Alleen was daar nog heel wat ruimte voor verbetering.

Flanders Investment & Trade content

De oude website

De oude website had duidelijk last van obesitas en gebrek aan focus. Nagenoeg alle informatie stond in een of andere vorm op de homepage. Echter, de meeste informatie was slechts bereikbaar na het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord. Omdat deze informatie eigenlijk publiek is, werd radicaal gekozen om zo veel mogelijk informatie onmiddellijk toegankelijk te maken.

Een nieuwe FIT website

Calibrate nam het initiatief om een nieuwe website te ontwerpen die ruimte schept en bovendien veel meer editoriale vrijheid bezorgt aan de FIT redacteurs. 

Taakgerichte website

De informatie die FIT aanbiedt is cruciaal voor heel wat ondernemers. Het is dus zeer belangrijk dat deze informatie vlot gevonden kan worden. Daarom deed FIT een beroep op Calibrate voor het omzetten van hun prototypes (wireframes) naar een goed werkende website. Wij maakten een sober design, volledig in lijn met de nieuwe Vlaamse huisstijl.

FIT Peru

Uit de toptakenenquête kwam naar boven dat de landendossiers erg belangrijk zijn. De data op deze pagina's komt uit verschillende bronnen: de Wereldbank, Delcredere Ducroire en interne FIT databanken. Al deze informatie wordt naadloos geïntegreerd in één landendossier. 

Heel wat informatie op de FIT website wordt door de Vlaamse economische vertegenwoordigers zelf ingegeven. Zij zijn op de hoogte van de situatie in de regio's waarvoor ze verantwoordelijk zijn en zijn dan ook het best geplaatst daarvoor.

Ondermeer om het effect van verschillende schrijfstijlen uit te vlakken implementeerden wij een eenvoudige workflow met goedkeuringsmechanisme. Calibrate staat bekend om zijn expertise in Drupal en maakt altijd werk van een zeer gebruiksvriendelijke backend. We hebben daartoe bedrijf-specifieke know-how aan boord en we verspreiden deze best-practices ook in de brede Drupal community.

Did you know?

Calibrate investeert in het gebruiksvriendelijk maken van de back-end. Dat maakt het aangenaam voor redacteuren om content toe te voegen.

FIT search

Krachtige zoekfunctie

Flanders Investment & Trade verzamelt op haar website allerlei acties en events die relevant zijn voor hun doelgroep. Calibrate zorgde voor een intuïtieve en snelle zoekfunctie gebaseerd op de open source technologie Solr.

De algemene zoekfunctie toont in de zoekresultaten niet alleen webpagina's, ook alle bijlagen (PDF, Word, Excel,.. ) worden opgenomen in de zoekresultaten. Dit zorgt er voor dat o.a. de marktstudies veel beter ontsloten zijn. Op elk moment geven de filters aan hoeveel resultaten u kunt verwachten na het activeren van een extra zoekfilter. Gedaan met "Geen resultaten gevonden voor uw criteria"-frustratie!

CarFreeDay Leuven

Wil jij ook een bruikbare website? We bekijken graag samen hoe dat moet.