Al jarenlang smeden Vandemoortele en Calibrate een sterke band in de digitale wereld. Dit partnerschap heeft gediend als het fundament voor de ontwikkeling en het beheer van hun digitale platform. Door de jaren heen heeft deze samenwerking niet alleen vertrouwen opgebouwd, maar ook een diepgaande en vruchtbare relatie gecreëerd. Het is een partnerschap waar we trots op zijn en dat we nu graag in de schijnwerpers zetten met de onthulling van hun gloednieuwe Croustico-website.

Homepage croustico

Als trouwe webpartner van Vandemoortele werden we uitgedaagd om hen te ondersteunen bij de creatie van een nieuwe website ter vervanging van hun vorige Croustico-website. De voormalige website kon simpelweg niet meer voldoen aan de groeiende eisen van het bedrijf. Daarom werd er besloten om vanaf de grond af aan een geheel nieuwe website te ontwikkelen, met een fris ontwerp en geavanceerde functies. Tijdens dit proces stonden twee cruciale pijlers centraal: herbruikbaarheid en de multisiteplatformbenadering. Maar waarom kozen we hiervoor? Omdat herbruikbaarheid binnen een multisiteplatform de ontwikkeltijd aanzienlijk verkort en het onderhoud vereenvoudigt.

croustico

Het multisiteplatform

Samen met Vandemoortele hebben we in het verleden al een multisiteplatform opgebouwd. Dit heeft geresulteerd in websites die gemakkelijker te ontwikkelen en te onderhouden zijn, omdat ze dezelfde solide basis delen. Het was dan ook een logische stap om Croustico ook op dit platform te bouwen.

Zoals eerder benadrukt, staat herbruikbaarheid centraal in een multisiteplatformomgeving, en dit principe kwam opnieuw tot uiting bij de ontwikkeling van Croustico. De geïmplementeerde paragrafen en contenttypes waren reeds in gebruik op andere websites binnen dit platform. Dit betekent dat ze naadloos konden worden overgenomen voor de Croustico-site, waarbij alleen nieuwe styling nodig was. Voor webredacteuren wordt het daardoor uiterst eenvoudig om nieuwsberichten op dezelfde consistente manier te schrijven, zowel voor bijvoorbeeld vandemoortele.be als voor Croustico.

Het gebruik van een multisiteplatform bevordert dus herbruikbaarheid, wat resulteert in lagere ontwikkelingskosten en algemeen lagere onderhoudskosten. Desondanks biedt het nog steeds ruimte voor specifieke ontwikkelingen, waardoor het de voordelen van beide benaderingen combineert.

croustico

Het Product Informatie Management (PIM) systeem

Bij Calibrate beschikken we over een schat aan ervaring als het gaat om het moeiteloos integreren van externe tools in Drupal. Onze diepgaande kennis en technische vaardigheden stellen ons in staat om uw Drupal-website te transformeren in een krachtig centrum voor al uw digitale behoeften.

Een van deze externe tools die bij Vandemoortele gebruikt wordt is het Product Informatie Management (PIM) systeem. Dit was dan ook een esentieel aspect tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Croustico-website. Vandemoortele maakt gebruik van dit systeem als hun productcatalogus en kan hiermee moeiteloos productinformatie synchroniseren met hun diverse websites.

Futureproof

Klant is koning, ook na de succesvolle lancering van de nieuwe, innovatieve website. Zo blijven we nauw samenwerken met Vandemoortele om de Croustico-website in de toekomst verder te verbeteren en optimaliseren. Extra functies kunnen makkelijk ontwikkeld en geïntegreerd worden in het bestaande multisite platform waardoor we snel kunnen inspelen op de veranderende behoeften en eisen van de klant. Deze samenwerking met Vandemoortele smaakt - net als hun overheerlijke broodjes en gebak trouwens - alvast naar meer!

Wil je meer weten over hoe Calibrate, Vandemoortele heeft geholpen om hun online succes te vergroten? Bekijk dan onze andere cases over Vandemoortele!