Sinds 1899 is Vandemoortele een voedingsbedrijf met Belgische roots en een lange traditie van ondernemerschap en innovatie. 

Vandemoortele is aanwezig in 12 Europese landen en in de Verenigde Staten met eigen verkooporganisaties en/of productiesites en telt 5.100 medewerkers. Buiten Europa zijn de Vandemoortele producten terug te vinden van Afrika tot Japan en van Australië tot de Verenigde Staten.

Een heerlijke smaak, in uw keuken, aan tafel en onderweg. Vandemoortele streeft ernaar dat dagelijks eten voor mensen een dagelijks genot moet zijn. Van ontbijt tot diner, van gezonde lunches tot verwenmomenten. 

Vandemoortele Bakkerij

Vandemoortele Corporate Platform

Het Drupal Corporate business-to-business (B2B) platform informeert de gebruiker over de verschillende merken, nieuwsberichten en producten binnen de Vandemoortele Groep.

De bezoeker kan er terecht voor het volledige Corporate productgamma. Daaraan gekoppeld zijn er heerlijke recepten die met deze producten bereid kunnen worden.

Productenpagina

Producten importeren via PIM

Het Vandemoortele Corporate Drupal Platform werd gekoppeld met het Productinformatie beheer platform (PIM) van Vandemoortele. Dit is het centrale producten systeem van Vandemoortele waarin alle productinformatie centraal wordt beheerd. Deze productinformatie wordt geïmporteerd in Drupal, zodanig dat een marketeer via deze informatie een informatie productpagina kan realiseren.

Aan de hand van inspirationele pagina's worden recepten in de kijker geplaatst. De marketeer en webredacteur kunnen deze thematische pagina's opbouwen aan de hand van herbruikbare blokken (Drupal paragraph elementen) waarin deze de vrijheid heeft om pagina's op te bouwen via afbeeldingen, video's, banners, CTA's en andere blokken.

Bakkerij Producten

Strategisch UX & Design traject

Bij de realisatie van de productenpagina's stond Calibrate in voor de uitwerking van de structuur en opbouw van de productenpagina's.

Samen met Vandemoortele werd er strategisch nagedacht hoe de informatie- en navigatiearchitectuur het best wordt opgebouwd om de bezoeker het snelst en efficient doorheen het assortiment te loodsen. Zo kreeg elke land zijn eigen categoriestructuur en werden er gebruiksvriendelijke zoekpagina's gebouwd om te zoeken doorheen het assortiment.

Er werd maximaal ingezet op toegankelijkheid en conversie tijdens de realisatie van dit voortraject. 

Did you know?

Het Drupal CMS is opgebouwd uit het API-first principe. De CMS data kan aan de hand van RESTful webservices geëxporteerd worden naar andere externe systemen. Daarnaast is het ook mogelijk dat er data vanuit andere systemen geïmporteerd worden in het Drupal CMS. Zo kan Drupal gekoppeld worden met PIM, ERP en CRM systemen zoals Salsify, Microsoft Dynamics, Mediahaven, SharePoint, ...

Vandemoortele Contact

Contacteer Vandemoortele

Via het Drupal Corporate platform heeft de bezoeker de mogelijkheid om Vandemoortele te contacteren. Calibrate dacht UX, Design en Technisch structureel mee over dit stapsgewijs formulier. Het formulier wordt dynamisch opgebouwd aan de hand van het land en de markt die de gebruiker selecteert bij het invullen van het contactformulier.

Programmatorisch is het formulier aan het externe SAP C4S systeem van Vandemoortele gelinkt. Alle data die wordt ingevoerd in het Drupal CMS wordt doorgestuurd naar dit platform. Hierdoor komt de contactlead terecht bij de sales contactpersoon van het geselecteerde land en markt.

Language Switcher Vandemoortele

Meertaligheid

Vandemoortele is actief in verschillende landen. Daaraan gekoppeld moet Vandemoortele de website bezoeker informeren in verschillende talen. Het Drupal CMS kan ingesteld worden dat een pagina kan vertaald worden in één of verschillende talen. Aan de hand van een taalkeuze overlay heeft de bezoeker de mogelijkheid om te veranderen van taal.

De nauwe samenwerking met Calibrate liet toe om heel wat complexiteit aan te pakken op onze verschillende drupal platformen. Van bij het voortraject denken zij proactief mee en worden onze keuzes gechallenged, met vaak nieuwe inzichten en dus een beter eindresultaat tot gevolg.
Jan Van der Helst
 / 
Analist @Vandemoortele
Jan Van der Helst
Vandemoortele Familie

Branded Multisiteplatform

Naast het Corporate Drupal Platform beschikt Vandemoortele over een tweede Branded Multisiteplatform. Dit Drupal Multisiteplatform herbergt de verschillende Direct-To-Consumer (B2B) sites waarin Vandemoortele de eindklant informeert over een specifiek merk en hun producten.

multisite

Wat is een Drupal Multisiteplatform?

De essentie van een Drupal multisite is dat meerdere websites gecombineerd worden in dezelfde Drupal-installatie. In plaats van één site, heb je een verzameling websites die worden gemaakt, beheerd, ingezet en geüpdatet vanaf één plaats omdat ze één codebase delen. Ze hebben verschillende webadressen en kunnen ook verschillen in nuances, afhankelijk van je wensen.

Olie

Ollie, jouw persoonlijke oliegids

Via Ollie, jouw persoonlijke oliegids, wordt er aan de hand van een stappenplan gezocht naar de meest geschikte olie op basis van verschillende vragen.

Een koud gerecht, een marinade of een warm gerecht? Ollie begeleidt jou bij het zoeken naar de perfecte olie.

Calibrate dacht strategisch mee hoe deze oliegids het best qua structuur en design wordt uitgewerkt. Zo bedachten we een stapgewijs proces waarin de gebruiker op basis van verschillende vragen om zo zijn meest ideale olie voor zijn gerecht te ontdekken.

Deze oliegids werd programmatorisch volledig op maat geschreven en kan door Vandemoortele in het Drupal CMS steeds aangepast worden.

Interesse?

We brengen je graag in contact met één van onze business coaches. Boek je date en we nemen snel contact met je op.

We houden je data slechts één week bij in functie van dit bericht. Om onze communicatie persoonlijk te maken, vragen we u om uw naam in te geven.
Newsletter