You are here

Expert review: ontdek de knelpunten van je website

test
UX-design

In het voortraject in de aanloop naar je nieuwe website, is het van groot belang om eerst een grondige analyse uit te voeren. Naast een data-analyse, een toptakenonderzoek en een concurrentie-analyse biedt Calibrate ook expert reviews aan. 

Wat is een expert review?

Een expert review is een laagdrempelige onderzoeksmethode waarbij een UX-designer onderzoekt hoe jouw website gebruiksvriendelijker en toegankelijker kan worden. Hij noteert al zijn bevindingen en presenteert het dan in de vorm van een rapport of een presentatie. Via zijn expertise krijg je meer inzicht in de verbeterpunten van je website

 • Snel inzicht in de knelpunten van je website
 • Analyse op maat
 • Meteen aan de slag met concrete verbeterpunten

Hoe gaat het in zijn werk?

In een expert review worden dus de belangrijkste knelpunten vastgelegd. Hierbij wordt meteen aangegeven hoe je deze aandachtspunten kan verbeteren of oplossen. Elke aanbeveling van onze expert bevat een indicatie qua impact. Tijdens de review wordt trouwens het hele proces op de website bekeken. Er wordt rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid, consistentie, toegankelijheid, lay-out en content. Maar ook de structuur en de navigatie nemen we onder de loep, net als het bestelproces en eventuele contactformulieren. Niet ontsnapt aan onze strenge - maar rechtvaardige - blik.

Verbeterpunten

Kort samengevat

 1. Intake
  Samen overlopen we enkele belangrijke elementen. Wat is jullie doelgroep? Wat zijn de doelstellingen? De antwoorden op deze vragen bepalen waarop we moeten focussen en geven richting aan het onderzoek. 
   
 2. Uitvoeren
  Onze UX-designer begint met de expert review, rekening houdend met de input van de intake. Al zijn punten worden gebundeld in een overzichtelijk rapport.
   
 3. Evaluatie
  Nadat ons rapport klaar is, doorlopen we dit document samen. We lichten onze bevindingen toe en geven persoonlijk advies, waarmee je meteen aan de slag kan gaan.

Interesse in een expert review?

Wil je meer informatie over onze expert review? Of ben je benieuwd naar wat beter kan op jouw website? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.