In het voortraject in de aanloop naar je nieuwe website of een redesign van een website, is het van groot belang om eerst een grondige analyse uit te voeren. Naast een data-analyse, een toptakenonderzoek en een concurrentie-analyse biedt Calibrate ook expert reviews aan. De grote doelstelling van een expert review is het ontdekken van de knelpunten van je website.

screen_shot_2018-08-08_at_15.37.30.png

Wat is een expert review

Een expert review is een laagdrempelige onderzoeksmethode waarbij een UX-designer onderzoekt hoe jouw website gebruiksvriendelijker en toegankelijker kan worden. Hij noteert al zijn bevindingen en presenteert het dan in de vorm van een rapport of een presentatie. Via zijn expertise krijg je meer inzicht in de verbeterpunten van je website. Er wordt hierbij gekeken naar de content, het ontwerp van de website, de structuur en navigatie, de volgorde/vindbaarheid van de informatie (user flow).

In een expert review worden dus de belangrijkste knelpunten vastgelegd. Hierbij wordt meteen aangegeven hoe je deze aandachtspunten kan verbeteren of oplossen. Elke aanbeveling van onze expert bevat een indicatie qua impact. Tijdens de review wordt trouwens het hele proces op de website bekeken. Er wordt rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid, consistentie, toegankelijkheid, lay-out, user flow en content. Maar ook de structuur en de navigatie nemen we onder de loep, net als het bestelproces en eventuele contactformulieren. Niet ontsnapt aan onze strenge - maar rechtvaardige - blik.

Op basis van kwantitatief onderzoek werd de structuur en het UX design van onze website aangepakt. De website ziet er frisser en luchtiger uit. Trots op het resultaat!
Annemie Van Dijck
 / 
Strategisch Marketeer water-link

Doelstelling

  • Snel inzicht in de knelpunten van je website
  • Analyse op maat van de huidige situatie van je website op vlak van gebruiksvriendelijkheid, content, user flow...
  • Meteen aan de slag met concrete verbeterpunten
  • Een geoptimaliseerde gebruikservaring leidt tot meer kans op conversies

Hoe gaan we te werk?

1

Intake
Samen overlopen we enkele belangrijke elementen. Wat is jullie doelgroep? Wat zijn de doelstellingen? De antwoorden op deze vragen bepalen waarop we moeten focussen en geven richting aan het onderzoek. 

2

Uitvoeren
Onze UX-designer begint met de expert review, rekening houdend met de input van de intake. Al zijn punten worden gebundeld in een overzichtelijk rapport.

3

Evaluatie
Nadat ons rapport klaar is, doorlopen we dit document samen. We lichten onze bevindingen toe en geven persoonlijk advies, waarmee je meteen aan de slag kan gaan.

Vraag je expert review aan

embed