Frontend

Front-end? Backhand? ... Que?!

Om je website vlot te laten draaien, werken back-end en front-end nauw samen. Hierdoor krijgen niet alleen je bezoekers een gebruiksvriendelijke ervaring maar werk je ook content vlot bij. Maar wat is nu exact het verschil? Wat is front-end en wat is back-end? We leggen het even voor je uit!

Back-end

De back-end is het ‘onzichtbare’ gedeelte van een website. Het is de speeltuin van editors, redacteurs en webmasters. Om alles zo mooi en efficiënt mogelijk te maken voor je bezoekers (de front-end van je site), moet het achterliggende raderwerk natuurlijk vlotjes draaien.

Wat is de rol van Calibrate voor je back-end? Wij stroomlijnen dit deel van je site of web-app. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die aan je site werkt dat efficiënt kan doen én het nog eens leuk vindt ook. Onzichtbaar en tegelijkertijd van levensbelang, een beetje zoals zuurstof. 

Front-end

Front-end is wat je bezoekers te zien krijgen op jouw website. Alle radertjes in de back-end kunnen hen waarschijnlijk gestolen worden, maar het zichtbare gedeelte moet er mooi uitzien én intuïtief aanvoelen.

Alle bezoekers moeten moeiteloos doorvloeien naar de conversie die je voor hen uitgestippeld hebt. Onze gespecialiseerde front-endontwikkelaars en UX-designers van Calibrate werken samen met jou een state-of-the-art front-end uit die even aantrekkelijk als functioneel is. Mooi voor het oog van je bezoekers, efficiënt voor jouw felbegeerde conversies!

Nog even op een rijtje

Back-end

  • Het deel van je website dat onzichtbaar is voor je bezoekers
  • De speeltuin van je editors, redacteurs en webmasters
  • Het radarwerk dat je website doet draaien

Front-end

  • Het deel van je website dat zichtbaar is voor je bezoekers
  • Moet voor een moeiteloze doorstroming richting conversie zorgen
  • Mooie mix van aantrekkelijkheid en functionaliteit
development

Wil je een website waar back-end en front-end gewoonweg kloppen?