Who run the world? Girls! Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag! Deze dag staat in teken van alle vrouwen over heel de wereld. Elk jaar wordt er ook een thema gekozen: dit jaar draait het om "vrijheid".

Internationale Vrouwendag hebben we te danken aan alle vrouwen die hebben geworsteld om hun rechten te doen gelden. Dankzij hen leven we vandaag in een wereld waar in de meeste landen een veel gezonder evenwicht bestaat tussen vrouw en man.

“Happy International Women’s Day, to all the beautifully strong women across the world.”

Het ontstaan van deze dag gaat terug tot in de 19e eeuw. Vrouwen kwamen op voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. De staking was het prille begin van de strijd van het feminisme. In 1911 werd de eerste Internationale Vrouwendag gevierd, maar pas in 1922 werd 8 maart gekozen als vaste datum. Tegenwoordig wordt vrouwendag vaak georganiseerd rond een speciaal thema zoals "tegen geweld" of "gelijke behandeling".

In alle vrijheid stelden we aan enkele van onze Cali-vrouwen de vraag:

“Hoe is het om als vrouw te werken in de IT-sector, die toch eerder bekend staat als een mannenwereld?”

Bij Calibrate ben je als vrouw al snel "one of the guys". De mopjes en commentaren zijn al eens wat gedurfder, maar daardoor leer je wel om je vrouwtje te staan.

Ik vind het persoonlijk wel tof om in een mannenwereld te werken. De mannen zijn steeds recht voor de raap en zo weet je altijd waar je aan toe bent. Ook met de meisjes is het leuk samenwerken bij Calibrate!
Sarah Jehin
 / 
PHP Developer
Sarah Jehin
Een vrouw in de sales en dan zeker in de IT-sector komt niet vaak voor. Laat nu net dat een meerwaarde zijn om te kunnen differentiëren ten opzichte van je concullega’s.

Het is leuk om elke dag tussen een hoop testosteron te zitten. De moppen bij Calibrate zijn zeer gevat, maar voor de vrouwen zijn ze altijd extra attent.

Twijfel je zelf of je voor sales zou gaan? Of vraag je je af: “Is sales in de IT-sector iets voor mij?” Ik raad je aan om uitbundig JA te roepen!
Lisa Hendrickx
 / 
Business Development
Lisa Hendrickx
Ik vind het eigenlijk niet zo erg om tussen de mannen te werken! Het heeft namelijk zijn voordelen! In het middelbaar zat ik bijna elk jaar met alleen maar meisjes. Dat was alleen maar drama, kan je het je al voorstellen? (lacht)

Onze mannen op het werk hebben allemaal wel wat haantjesgedrag, maar ze hebben allemaal wel een peperkoeken hartje! Man of vrouw, bij Calibrate zijn wij één team!
Marjorie De Schepper
 / 
Office Manager
Marjorie De Schepper