Ter gelegenheid van DrupalCamp schuiven we aan tafel bij Steven Van den Hout, een van onze meest ervaren Drupaldudes. In een diepgravend gesprek getuigt hij over zichzelf, werken bij Calibrate, zijn liefdesverhouding met Drupal én het ware geluk!

Did you know?

Wie is Steven?

In een paar woorden: webenthousiasteling bij Calibrate, bierliefhebber en hobbybrouwer, slaapkamergitarist. 

Kan je je carrière bij Calibrate voor ons samenvatten?

Ik werk sinds 2009 bij Calibrate. In die zeven jaar heb ik Calibrate zien groeien van een klein bedrijfje met focus op Drupal naar een 360° web agency. We zijn begonnen met Drupal, zijn daarna uitgebreid met DevOps, om uiteindelijk ook SEO, UX Design, enz. toe te voegen aan ons aanbod. Ondanks die evolutie zijn we toch efficiënt, flexibel, schaalbaar, maar vooral pragmatisch blijven werken.

Mijn eigen kennis en persoonlijkheid kon evenredig meegroeien met Calibrate. En hoe meer kennis ik heb, hoe meer waarde ik kan delen, en laat dat juist het ware geluk zijn.

Waarom zou iemand willen werken bij Calibrate?

Er heerst hier een aangename, ongedwongen sfeer, waarin ik graag werk. Bovendien krijg je ook vaak ruimte om research te doen en je kennis bij te schaven in een gebied naar keuze. Of het nu om People, Projects of Pintjes (de 3 p’s van Calibrate, n.v.d.r.) gaat, we respecteren elkaars zwakke kanten en versterken de sterke. Het is een vaak gebruikt cliché, maar bij ons is iedereen gelijk en draagt iedereen zijn eigen steentje bij binnen een project. Ons stopwoord? Pragmatisch.

Wat zijn de mooiste projecten waar je aan mocht meewerken?

Het zijn er intussen al een heel aantal, dus de keuze is niet evident. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor Diggit en Jobpunt: beide complexe projecten waar we - naar mijn bescheiden mening - trots op mogen zijn.

Waarom ben je zo’n fan van Drupal?

De kracht van het syteem vind ik de hoofdreden. En ook hoe er op elk moment kan ingegrepen worden, om te reageren op de context die relevant is op dat moment. Elk kiezeltje langs de weg, elke baksteen in de muur, elke spaak van de fiets kan aangepast worden om optimaal gebruikt te worden. Niet enkel in functie van het project, maar ook van de klant, de bezoeker, de toekomst, noem maar op.

Wie ben jij binnen de Drupal-community?

Ik maak niet zo veel tijd om te contributen als ik zou willen, maar ik ga graag naar de community events. Ik ben altijd van de partij op DrupalCamp en DrupalCon (Amsterdam, Austin, Praag, München en Londen). Op die community events geef ik ook graag presentaties, als ik vind dat ik iets bij te dragen heb.

Wat heeft Calibrate al voor Drupal betekend en omgekeerd?

Enerzijds hebben we met Calibrate al heel wat Drupal-opleidingen gegeven, events georganiseerd en gesteund (zoals DrupalCamp, DrupalCon, enz.). Daarnaast hebben we ook al heel wat code gecontributet en speelt één van onze collega’s een belangrijke rol binnen het internationale Drupal Security Team. Aan de andere kant is Drupal de reus op wiens schouders wij mogen staan, een killer product. Drupal biedt als CMS de flexibiliteit die Calibrate als werkgever biedt: bijzonder toepasselijk.

CarFreeDay Leuven

Ook zin om aan de slag te gaan en je leven te wijden aan onze 3 p’s?