Calibrate als professional speaker op het NxT TALK event van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.

NxT Talk2020 Logo

Studenten van het 3de jaar NxT Media Technology organiseren jaarlijks het NxT TALK evenement.

Bij dit evenement komen mensen uit de bedrijfswereld spreken over een thema dat gerelateerd is aan de afstudeerrichtingen (Audio Video, Virtual & 3D en Web & UX) van NxT Media Technology.

Als we studenten kunnen warm maken voor web technologie in het bedrijfsleven dan is Calibrate graag van de partij. In deze sessie vertelden we hoe wij projecten aanpakken en wat de belangrijkste stappen daarbij zijn. 

Op school wordt aangeleerd hoe je een website of wireframes kan bouwen. Maar hoe gaat het eraan toe op de werkvloer? Wat is de tijdslijn en het traject om het idee van een klant te converteren naar een werkende website? Op deze vragen formuleerden we graag een antwoord.

Een website is meer dan ontwikkelen alleen. Tijdens deze sessie hebben we de verschillende fases gedemonstreerd hoe Calibrate te werk gaat, dit aan de hand van een 360° service via digitale strategie, ontwerp, bouw en digital marketing

In een webbedrijf lopen er meer dan enkel 'backenders' of 'frontenders' rond. Zo onderscheiden we verschillende profielen zoals analisten, marketeers, ux/designers, devops tot en met de mensen die het project opvolgen en verkopen.

Did you know?

Calibrate investeert graag in het opleiden en begeleiden van jong talent. Zo heeft Calibrate een samenwerking met Karel de Grote School, Odisee Hogeschool, Hogeschool Gent en Thomas More Hogeschool. Via deze samenwerking is er een mogelijkheid tot het volgen van een stage of uitvoeren van een bachelorproef bij ons op kantoor.

Denk

Hoe gaat Calibrate om met het idee van de klant? Van het strategisch onderzoek waar er gewerkt wordt met een KPI, doelgroep, concurentieonderzoek en SEO research tot het uitvoeren van een user journey. Deze onderzoeken worden geconverteerd naar UX en design.

Bouw

Bij Calibrate hangt de projectaanpak af van de grootte van het project. Zo hebben we projecten die we binnen een kleiner team aanpakken of grotere projecten die in grotere teams worden behandeld. Zo worden grotere projecten voorzien van een backlog die bestaat uit user stories en is er een projectmanager die een evenwicht bewaard tussen scope, budget en development.

Daarnaast moet een website worden voorzien van hosting. Tijdens deze presentatie werd besproken wat onze development, deployment en hostingstrategie is aan de hand van container based hosting.

Groei

De website is klaar en in productie. Wat nu? De website moet verder blijven 'leven'. Calibrate biedt SEO/SEA ondersteuning en biedt de mogelijkheid tot het maken van KPI dashboard op basis van de noden en wensen van de klant.

Meer dan webontwikkeling

Last but not least, Calibrate is meer dan enkel webdevelopment. Zo hadden we het over onze CaliCultuur. Van het Calibrate weekend of samen airsoften tot het volgen van een congres.

Calibrate op NxT Event

Het was voor Calibrate een plezier om aanwezig te zijn op het NxT event van de Karel de Grote Hogeschool. Proficiat aan de studenten van het 3de jaar NxT Media Technology die dit evenement organiseerden. We zijn graag aanwezig op toekomstige evenementen!

fietsen

Interesse in een stage bij Calibrate? Contacteer ons en kom langs bij ons op kantoor in Gent, Edegem, Leuven of Kortrijk!