Drupal 8

Gisterenavond is eindelijk de release candidate van Drupal 8 uitgebracht, iets waar veel bedrijven zaten op te wachten. Drupal 8 brengt immers heel wat verandering en vernieuwing mee.

Deze vooruitgang zal er voor zorgen dat bedrijven met Drupal een moderne en toekomstgerichte webtechnologie in handen hebben die in staat is om veel sneller in te spelen op verandering.

De voordelen van Drupal kenden we al : Open Source, gevoed door een enorme community en niet gekoppeld aan dure licentiekosten. 
Maar Drupal 8 luidt een nieuw tijdperk in, om deze redenen. 

Drupal 8 als bron voor alle apps

Door de ingebouwde mogelijkheid om alle data als REST webservices ter beschikking te stellen, kan je niet alleen een website beheren, maar kan je jouw data ook gemakkelijk ter beschikking stellen van een smartphone app, andere websites, noem maar op. Dit verkleint ontwikkelingskosten significant en zorgt voor een gezonde architectuur die toekomstgericht is.
Door een geavanceerde manier van caching wordt alles ook een pak sneller.

Open Marketing

Door Open Marketing als concept en de toepassing met Drupal, is een bedrijf in staat om sneller koppelingen te realiseren met interne of externe systemen. In deze tijd is snel inspelen op veranderingen cruciaal voor het succes van een bedrijf. 

Drupal open marketing

In de praktijk betekent dit dat een marketeer zelf kan kiezen welke marketing tools hij gebruikt omdat de integratie met Drupal een groter competitie voordeel biedt tegenover gesloten software systemen. Bij Drupal kan je immers je projectbudget spenderen enkel aan de integratiekost, en niet aan een licentiekost, waardoor je aan het einde van het traject gebonden bent aan de proprietry systemen van een ander CMS met grote licentiekost. 

Denk maar integratie met CRM systemen, marketing automation of personalisatie engines. Met Drupal 8 beslis je zelf welk pakket best bij je past. Deze vrijheid van keuze noemen we Open Marketing. Open Marketing is een term die door Acquia werd ge├»ntroduceerd.

Breed leveranciersveld

Door het gebruik van veel gebruikte en gekende Symfony componenten en toepassing van de Twig templating engine, zet Drupal 8 de deur open voor heel veel ontwikkelaars over de hele wereld.

Voor de eindklant is dit voordeel duidelijk: hij kan beroep doen op een brede groep software leveranciers en is bovendien niet gebonden aan deze leverancier door de open source aard van Drupal.

Powerful content management

Drupal was al echt straf in content management, maar is nu nog straffer. Functionaliteiten zoals inline editing en standaard gebruik van CKeditor voor WYSIWYG editing maken het voor marketeers en webmasters kinderspel om de website te beheren. 
Voor leveranciers is de toevoeging van de Views module aan Drupal core een extra hulp om makkelijk een website op te zetten en te configureren. 

Wanneer bestel ik best mijn nieuwe Drupal 8 website?

Veel bedrijven hebben gewacht op de introductie van Drupal 8 om hun website te vernieuwen. Met deze release candidate kunnen Drupal bouwers eindelijk aan de slag om deze bedrijven te helpen bij hun plannen.
Met het vrijgeven van de eerste release candidate is er namelijk een belangrijk aspect in een ontwikkeltraject bij gekomen: de mogelijkheid om deze RC1 in de toekomst probleemloos te upgraden naar nieuwe versies. Dit effent nu het pad voor de talloze Drupal leveranciers in Belgi├ź om hun klanten te helpen bij hun projecten. 

fietsen

Meer weten over Drupal 8? Neem contact op met een expert