Als web agency dat zich verdiept in alles wat met Drupal te maken heeft en steeds de nieuwste trends rond deze open sourcesoftware volgt, kon Calibrate uiteraard niet achterblijven wanneer Drupal 8 definitief gelanceerd werd. Wij bij Calibrate kozen dan ook resoluut voor de toekomst en hebben de switch gemaakt naar Drupal 8. 

De voordelen

Voor zowel onze klanten als de Calibrate developers brengt de nieuwe Drupal versie heel wat voordelen met zich mee. We zetten deze voordelen alleszins even op een rijtje voor jullie:

Macbook
  • De gebruiksvriendelijkheid voor editors is sterk verbeterd met een mooie en duidelijke back-end die het werken efficiënter maakt.

  • Configuratiemanagement is een stevige aanwinst en laat toe om vlot aanpassingen door te voeren naar verschillende omgevingen.

  • Custom modules zijn eenvoudiger geworden, waardoor klantspecifieke eisen makkelijker en sneller ontwikkeld kunnen worden.

  • Code is herbruikbaarder geworden, wat het werk voor ontwikkelaars vergemakkelijkt.

  • Caching is volledig vernieuwd, en dit maakt Drupal 8 meteen ook performanter dan ooit.

  • Via de REST API kan Drupal ook als back-end gebruikt worden voor een Javascript front-end.

Maatwerk dankzij zelf ontwikkeld platform

Net zoals een kleermaker voor het ontwerpen van een kostuum vertrekt van een sjabloon of profiel baseren ook wij ons op reeds bestaande vormen, maar de afwerking is wel steeds maatwerk. Drupal maakt dit allemaal mogelijk. Wij bij Calibrate hebben binnen Drupal 8 bovendien ons eigen profiel ontwikkeld dat bestaat uit custom modules, themes, plugins en methodieken, om aan alle wensen van de klant te kunnen voldoen.

Q8 devices

Een goed voorbeeld van dat maatwerk is onze klant Q8. Zij wilden dankzij visitor profiling en personalisatie hogere conversies bereiken, en dat voor maar liefst zes state-of-the-art websites voor drie merken. Voor de personalisatie en contextualisatie (device en location awareness) van de content ontwikkelden we een personalisatietool in Drupal 8. Q8 is nu in staat om via lead generation nieuwe klanten aan te trekken en de juiste boodschap op het juiste moment te communiceren op de website én via nieuwsbrieven.

Snelheid, efficiëntie en maximale veiligheid

Editors werden in de vorige releases een beetje over het hoofd gezien. Sommige standaardtaken waren onnodig complex, of zaten verstopt achter een heleboel buttons, wat het werken er niet makkelijker op maakte. 

Daar komt gelukkig verandering in dankzij Drupal 8. De back-end ziet er nu veel duidelijker uit, met minder 'clutter', en de performantie-upgrade is ook hier duidelijk merkbaar. In ons startprofiel zetten we al meteen enkele zaken goed die er voor zorgen dat een editor snel en efficiënt kan werken. Bestaande gebruikers dienen echter niet te vrezen. Het systeem is niet danig veranderd dat je je weg niet meer vindt.  

Verder hebben we werk gemaakt van een vlotte integratie met onze deployment workflow. Updates aan zowel core- als contrib-modules volgen elkaar aan de lopende band op, waarna wij ze dan vlot uitrollen naar onze websites. Hierdoor kunnen we een maximum aan security aanbieden en steeds met de nieuwste versies werken.

Meer te weten komen over Drupal 8?

Wil je meer te weten komen over Drupal 8, of wil je jouw website ook voorzien van de nieuwste versie ervan? Laat ons dan gerust iets weten, en dan zetten wij alle voor- en nadelen voor jou nog eens op een rijtje. Wij maken je site alvast Drupal 9 proof!