In september kwam de crème de la crème van de Drupal community bij mekaar voor Drupalcon Barcelona. Het bleek een uitermate interessante Drupalcon te worden. Er werd een release datum voorgesteld voor de eerste "Drupal 8 release candidate" en de sessies waren van uitmuntende kwaliteit.

Hieronder lijsten we even op welke 5 sessies je moet gezien hebben.

1: Driesnote

"We need to talk" zijn de woorden waarmee Dries Buytaert zijn Driesnote begint. Een oprechte down to earth keynote, met antwoorden op een aantal vragen waar de Drupal Community mee worstelt.

2: Making Drupal fly - The fastest Drupal ever is here!

Big pipe werd al aangehaald in de Driesnote. Door "progressive decoupling" toe te passen op een website is het mogelijk om de voordelen van Drupal's layout tools te blijven behouden. Gecombineerd met lazy loading of ESI, biedt dat geweldige performance wins.

Big pipe gebruikt 'cache tags', 'cache context' 'max age' en automatic placeholders om websites sneller te laden dan hun schaduw.

Het beste van dit alles: het is out of the box beschikbaar in Drupal 8! Ongetwijfeld een van de beste nieuwe features in Drupal 8!

3: Configuration Deployment Best Practices in Drupal 8

CMI is the next big thing in Drupal 8. Het maakt het mogelijk om websites continuous te deployen.

Deze talk haalt aan hoe configuration management in Drupal 8 te werk gaat en toont een aantal best practices voor deployment.

4: Features for Drupal 8

Nu content management in core zit, kan Features terug focussen op zijn oorspronkelijk doel: het bundelen van functionaliteit tot herbruikbare modules.

Omwille van de gemaakte keuzes voor CMI zijn er wel een aantal uitdaging/bedenkingen hieromtrent.

Deze sessie geeft een goed overzicht van de nieuwe mogelijkheden van Features. Maar men biedt voornamelijk een aantal inzichten in het porten van een module, die zo complex is als Features, naar Drupal 8.

5: Drupal in 2020

Om volledig mee te zijn in 2020 moeten we nu reeds inspelen op de trends van later. Crell voorspelt de verdere uitbouw van pushweb en hoe we daar op moeten inspelen om nu al klaar te zijn voor de toekomst.

Opgelet, dit is een erg technische sessie!