Marjorie Paris

Ik denk dat elke persoon klamme handen krijgt bij het woord sollicitatie. Vooral omdat je op dat moment uit je comfort zone moet stappen. Als persoon word ik onzeker bij nieuwe situaties omdat het onbekend terrein is. Dus je kan al raden hoe gespannen ik op mijn sollicitatiegesprek toekwam. Maarten en Joris hebben mij goed opgevangen en vrij snel op mijn gemak gesteld. Ze wisten al duidelijk wat ze in een office manager zochten: een dame met pit. Maar voor hun neus zat eerder een verlegen persoon, die nog moest openbloeien.

Het gesprek liep ten einde en ik mocht al een paar toekomstige collega’s ontmoeten. Ik werd onmiddellijk voorgesteld als de ‘nieuwe’ office manager. Toen ging alles vrij snel. Na vijf dagen mocht ik aan de slag.

De grappigste vraag die ik kreeg ‘kan jij om met echte geeks?’

In het begin was het even zoeken, maar ik kon vrij snel weg met alles.
Hoe ik te werk ging: als ik een to do krijg, dan werk ik die zo snel mogelijk af!

“Make service your first priority”

Als office manager heb je toch wel veel verantwoordelijkheid, omdat iedereen op je rekent. Maar het leukste bij het managen is een lach toveren op de gezichten van mijn collega’s. Daarom dat ik mijn liefde in een heel simpel kaartje steek, met een toffe quote die ik er zelf op schrijf. Dit probeer ik elke week te doen, zodat mijn collega's hun week met positiviteit kunnen starten. Eén van de spannendste to do’s was mee een event plannen. Bij het regelen en bestellen kwam er toch veel meer kijken dan ik dacht.

Na de eerste maand proefdraaien, kreeg ik de vraag of ik af en toe iets wou posten op onze social media. Ik zag het onmiddellijk zitten, ook al had ik daar totaal geen ervaring in. Als 24-jarige ken je natuurlijk wel iets van social media, omdat je er toch deels in bent opgegroeid. Maar het blijkt dat het meer was dan alleen maar "een foto’ke" posten. Er komt eigenlijk veel bij kijken, zoveel details waar je op moet letten. Er was soms wel een moment waarop mijn alarmbelletje ging rinkelen, momenten waarop ik even in paniek sloeg. Maar uiteindelijk kon ik altijd terecht bij het team dat me al vanaf dag één steunt. Ondertussen beheer ik de social media kanalen van 3 bedrijven.

Ik leer elke dag nog bij, dankzij Calibrate.

Marjorie

Als ik jullie een advies kan geven, dan heb ik de grootste tip!

"Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do."

Ik hoop dat je nu een idee hebt van hoe het eraan toe ging tijdens mijn proefperiode. Heb je een passie voor webtechnologie en denk jij dat je een echte calibrator bent? 
Dan presenteer ik je Calibrate met een glimlach.

Geschreven door Marjorie De Schepper, office manager.