De laatste jaren zien we bij Calibrate veel klanten die in de problemen geraken met hun Drupal-website. Vaak slagen ze er niet in om hun marketingideeën uit te werken op de website, wat het doel van Drupal volledig ondermijnt. Een goede Drupal-website is immers dé ideale tool om jouw online aanwezigheid elke dag te ondersteunen. In de meeste gevallen zijn deze problemen te wijten aan de keuze voor een partner die niet de juiste technische bagage aan boord heeft, en dus eigenlijk geen Drupal-kennis in huis heeft. 

Maar hoe moet je nu verder met je Drupal-site?

Technische checkup

Het eerste wat je wil te weten komen is of je Drupal-site nu écht zo een ramp is. Drupal is een krachtig systeem dat opgebouwd is uit een core met daarrond modules, die elk hun eigen specifieke taak hebben. Een ervaren Drupal-ontwikkelaar weet als geen ander welke modules te kiezen en vooral hoe deze te combineren tot een samenhangend geheel. 

Door in de code te duiken kunnen we vaststellen hoe gezond jouw site is en welke zaken eventueel moeten rechtgezet worden om de site bruikbaar te maken.

Drupal bedrijven

Maak je site beheersbaar

Een Drupal-site biedt zoveel krachtige tools voor onze klanten om zelf hun content te gaan beheren. Of het nu tekst, afbeeldingen, video of volledige pagina's zijn, Drupal is er dé tool bij uitstek voor. Jammer genoeg zien we dat sommige bedrijven soms een Drupal-site laten ontwikkelen waarbij de ontwikkelaar het niet nauw neemt met dit uitgangspunt, en de klant uiteindelijk opzadelt met een site waar die zelf amper iets kan aanpassen.

Onze devies luidt "Empower the client". We zorgen er steeds voor dat onze klanten vlot alle inhoud op de website kunnen managen. 

Drupal updaten

Drupal is een informatiesysteem zoals een ander, wat wil zeggen dat het evolueert en up-to-date gehouden wordt. Het goede nieuws: er is een heuse wereldwijde online community actief die voor jou gratis updates uitbrengt. Je Drupal-leverancier kan deze updates normaal gezien vlot toepassen op jouw site.

Het slechte nieuws: vaak wordt dit door andere leveranciers vergeten of als onbelangrijk beschouwd. Het resultaat is vaak een Drupal-site die onveilig is en makkelijk ten prooi valt aan hackers. 

Zorg er dus voor dat je Drupal-site ten allen tijde up-to-date is door met een goed bedrijf in zee te gaan. 

Heb jij ook dringend hulp nodig bij je Drupal-site?