earth

Dat onze mooie planeet het soms zwaar te verduren heeft weten we allemaal.  We worden ons steeds meer bewust dat ieder van ons moet ingrijpen, we willen immers allemaal blijven genieten van onze prachtige natuur en zullen dus ons (klein) steentje moeten bijdragen.

Bij Calibrate dragen we het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.

We willen dat doen op twee vlakken. Enerzijds heb je het maatschappelijk geëngageerde luik voor onze externe stakeholders. Anderzijds geven we ook op technisch vlak veel terug aan de Drupal en open-source community, onze interne stakeholder.

Daarbovenop hebben verschillende van onze klanten affiniteit met duurzaam ondernemen. Zo werken we reeds jarenlang samen met MVO Vlaanderen (Departement Werk en Sociale Economie) in kader van verschillende projecten. En in de privé sector is bijvoorbeeld ook vdk als duurzame, ethische bank een vaste waarde in ons klantenportfolio.

Calibrate is hier  bewust mee bezig en we houden bij onze dagelijkse bedrijfsactiviteiten zoveel mogelijk rekening met het milieu. 

Volgende topics staan daarom centraal in onze bedrijfsvoering:

1

Betaalbare en duurzame energie 

  • Gebruiken van energie uit hernieuwbare bronnen: aansluiten bij/deelnemen aan projecten van derden. 

  • Systematische vergroening van het wagenpark

2

Verantwoorde consumptie en productie 

  • Beleid tegen voedselverspilling 

  • Papierloos werken 

  • Afvalreductie 

3

Klimaatactie 

  • Bepaling CO2 voetafdruk: acties en CO2-reductie 

  • Woon-werk en dienstverplaatsing 

4

Natuurbehoud 

  • Acties biodiversiteit/natuurbehoud op eigen terrein of daarbuiten 

  • Duurzaam ruimtegebruik 

mobiliteit

Stimuleren van groene mobiliteit

In de afgelopen periode is ons wagenpark gaandeweg veel groener  geworden. Opvallend hierbij is dat sinds 2015 geen enkele wagen een CO2-emissie had die hoger ligt dan 170 gram, terwijl dat vier jaar eerder nog meer dan 5 procent was.  

Natuurlijk promoten we elektrisch rijden, de fiets voor het woon-werkverkeer en stellen we pendelfietsen ter beschikking voor korte verplaatsingen. Ons  Mobility Center beschikt over speciale fietsparkeerplaatsen.

Tijdens de week van de mobiliteit (de derde week van september) worden er meerdere Car Free Days ingericht, op onze verschillende kantoorlocaties. Deze dagen staan garant voor een waaier aan wervelende acties om onze werknemers meer te laten bewegen.

Naast mobiliteit en verkeersveiligheid wil Calibrate inzetten op een gezonde levensstijl en sensibilisatie. Doordat wij op verschillende locaties binnen Vlaanderen werkplekken ter beschikking stellen van onze werknemers en klanten, zorgen wij ervoor dat zij zich sneller en op een milieuvriendelijke manier dagelijks kunnen verplaatsen. Toch willen we bij Calibrate blijven sensibiliseren om, ook als het weer wat tegenvalt, een bewuste keuze te maken omtrent het woon-werk verkeer.

Gezondheid

Op alle locaties worden afterwork-activiteiten en sporten georganiseerd. In enkele locaties kan je wekelijks badmintonnen, zo was er ook al een initiatie duiken, spinnen, enz …

In de zomer kunnen we dankzij de zon profiteren van watersporten zoals suppen, kajakken en zwemmen. In de winter kiezen we dan voor skiën, een ijsberenduik of bowlen.

Als laatste nemen we met de hele groep ook graag deel aan evenementen zoals de Dodentocht, 10 miles, fietswedstrijden, …

Drupal kennisoverdracht

Maar Calibrate gaat verder dan dat. Wij zijn tevens actief als sprekers op evenementen zoals DrupalCon en DrupalCamp. Op die evenementen presenteren wij knowledge-sessies zodat wij onze kennis terug delen met de community. Ook hebben wij de gewoonte om op vrijdag intern “lighting talks” te organiseren, waarbij elke collega binnen het bedrijf de mogelijkheid heeft om een bepaald onderwerp voor te stellen aan het volledige team (bv. iets nieuw, baanbrekend, guidelines… ongeacht of het technisch is, iets in kader van projectwerking, klantenbegeleiding...).  

We geven dus ook terug aan onze interne stakeholders, de Drupal community

Eén van onze grote interne stakeholders is de Drupal gemeenschap, daar dragen wij dagelijks aan bij. 

Reeds sinds versie 5 van Drupal heeft Calibrate de strategische keuze gemaakt om met Drupal te werken. Calibrate is sinds al die jaren bezig met Drupal en heeft zich in de loop van tijd gespecialiseerd in alles wat met Drupal te maken heeft.  

Met de focus op technisch complexere projecten en de uitgebreide expertise van onze core ontwikkelaars, hebben we één van de beste Drupal bureaus van België kunnen creëren. Het is onze ambitie om die rol te blijven vervullen en samen met de Drupal community de pioniers en voortrekkers te blijven in de Drupal CMS-wereld.  

Maar onze expertise gaat verder dan enkel het uitwerken van nieuwe webprojecten. We beheren en onderhouden ook een groot aantal Drupal omgevingen, van verschillende ondernemingen en overheidsinstanties. Calibrate heeft dus de ervaring, kennis en de mensen om een Drupal omgeving succesvol doorheen zijn volledige levenscyclus te loodsen. 

Past deze visie volledig binnen jouw bedrijfscultuur en zoek je een geëngageerde partner op lange termijn? Laat dan snel hieronder je contactgegevens na!

embed