insta explore

Instagram Explore is een superkrachtige tool voor bedrijven. Het is speciaal ontworpen om profielen (influencers), merken en bedrijven te helpen om meer zichtbaarheid te krijgen.

Instagram heeft hun visie gericht op personalisatie van de individuele gebruiker. Het Instagram- algoritme is puur gebaseerd op je interesses. Het leert voortdurend van je gedrag op de app. Welke accounts je volgt, welke berichten je leuk vindt en waarop je commentaar geeft en welke Instagram-verhalen en IGTV-content je graag bekijkt. Het gebruikt deze informatie om een Instagram Explore pagina te maken met tonnen suggesties van vergelijkbare inhoud die je misschien leuk vindt, maar die je (nog) niet volgt. Wanneer je op je Instagram Explore pagina tikt, ziet die er totaal anders uit dan wat er op de Explore pagina van je vrienden te zien is.

Hoe werkt Instagram Explore?

Volgers en likes 

Als een gebruiker veel schoonheidsaccounts volgt, liket en comments post over dat onderwerp, zal Instagram meer schoonheid gerelateerde posts, video's, IGTV-video's en Instagram-verhalen in zijn of haar Explore-pagina tonen. Maar enkel en alleen van accounts die de gebruiker nog niet volgt.

Video content 

Video's worden automatisch afgespeeld op de Instagram verkennen-pagina en krijgen dus meer aandacht dan een statische afbeelding.

Instagram verhalen

Verhalen die video's bevatten of een geanimeerd element hebben, krijgen de voorkeur in de Instagram Explore feed. Ook Instagram verhalen met minder tekst, maar meer afbeeldingen zoals GIF's en stickers zouden beter kunnen scoren op de Explore pagina.

Enkele functies van de Explore pagina

igtv

IGTV 

IGTV is anders dan de reguliere video-ervaring. Het zijn verticale video's op volledig scherm zonder zwarte balken aan de zijkant, zodat je nooit je telefoon hoeft te draaien. IGTV-video's zijn niet beperkt tot één minuut. Zo kan je meer van je favoriete inhoud zien. IGTV heeft ook zijn eigen app die je via de Google Play Store of de App Store kan downloaden. 

shop

Shopping channel

Een geweldige functie voor merken en bedrijven! Met het shopping channel hebben de gebruikers de mogelijkheid om te winkelen bij de merken die ze reeds volgen, maar natuurlijk ook bij de merken die ze nog moeten ontdekken!

 • Winkeloverzicht 
  Ontdek winkels die zijn voorgesteld voor jou;
 • Keuze van de redactie
  Ontdek trends van de redacteurs van Instagram;
 • Merkcollecties
  Blader door de nieuwste collecties van merken; 
 • Gidsen 
  Vind aanbevelingen van stijlexperts.

Instagram verhalen

Net zoals de Instagram Explore pagina berichten aanbeveelt op basis van onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent, zal de pagina nu ook gepersonaliseerde Instagram Stories aanbevelingen tonen! Je kan nu doorklikken en je bezighouden met verhalen van accounts die je nog niet hebt gevolgd, maar die waarschijnlijk wel lijken op de verhalen die je wel volgt, of waar je je vaak mee bezighoudt. Voor merken opent dit een enorme kans om gezien te worden door een nieuw publiek.

Wil je meer informatie over Instagram Explore?