Hogeschool UCLL – oftewel University Colleges Leuven-Limburg voluit – biedt dertig professionele bacheloropleidingen aan op tien verschillende campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met meer dan 14.500 studenten en 1700 medewerkers is de hogeschool meteen ook een van de grootste verstrekkers van hoger onderwijs in Vlaanderen. Het is dan ook de ambitie van UCLL om de sterkste opleidingen in Vlaanderen aan te bieden binnen een internationaal profiel, en dat allemaal terwijl ze een sterke band met de KU Leuven onderhouden.

UCCL devices

Nadat we met Calibrate eerder al een adviserende en technische rol hadden gespeeld toen het intranet-systeem van UCLL opgezet moest worden, kregen we dit keer de opdracht om hun publieke website onder handen te nemen. We begonnen vanaf nul en bouwden de site volledig opnieuw op, met dank aan onze goede vriend Drupal 7. Daarbij werd er gekozen voor een snelle en efficiënte manier van werken dankzij sprints. Hierbij kwamen de verschillende projectmedewerkers samen om in groep aan de nieuwe website te sleutelen. Op die manier was iedereen meteen op de hoogte van de nieuwste aanpassingen en ontwikkelingen, en kon iedereen zijn steentje bijdragen in het proces.

AFB1

Dankzij een duidelijke structuur, herbruikbare componenten en een flexibele opbouw van pagina’s is de nieuwe website zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. De focus ligt ook op de inhoud. Het belangrijkste is dat alle informatie duidelijk weergegeven wordt. Daarbij wordt niet op enige moeite gekeken: al je mogelijke vragen worden beantwoord.

De beheerdersauthenticatie van de nieuwe website van UCLL bouwden we op via het single sign-on-systeem Shibboleth. Hierdoor beslist UCLL zelf welke personen er individuele toegang krijgen tot de online bronnen. Daarnaast kunnen bepaalde rechten ook gewoon per afzonderlijke pagina beheerd of bewerkt worden. Elke editor heeft een eigen uniek profiel. Zo kan UCLL zelf bepalen wie welke pagina’s al dan niet mag bewerken. De hosting van de website regelden we bij UCLL via Docker Setup, voor de deployment werkten we via Jenkins.

Op de site worden ook de UCLL-vacatures weergegeven die op Jobat gepubliceerd staan. Dit koude kunstje kregen we voor elkaar door middel van een embed in Javascript. Daarnaast is ook een goede zoekfunctie erg belangrijk voor een uitgebreide website met veel pagina’s, zoals die van UCLL. Daarom kozen we voor een zoekfunctie met Solr. Dat is een krachtige en zeer snelle zoekmachine, die gebruikers in staat stelt om makkelijk en snel op zoek te gaan naar de informatie die ze zoeken. Behalve de antwoorden op examenvragen dan, want die hebben we niét op de website gezet.

collega's-calibrate-macbook

Ook nood aan een vernieuwde website waar je makkelijk de weg tussen alle informatie door vindt?