Odisee is een open gemeenschap van studenten, onderwijs- en werkveldprofessionals  die samen leren, onderwijs maken en onderzoek doen.

Did you know?

MyCompass is een digitaal begeleidend instrument om studenten te ondersteunen bij het realiseren van hun professionele dromen. Studenten en coaches krijgen zo de nodige hulpmiddelen aangereikt om een eigen droom uit te werken en zelf hun focus te leggen op de acties hiervoor nodig.

Digitale strategie en ontwerp

Op basis van het lastenboek hielden we de eerste workshops samen met de klant en sloegen we de handen in elkaar.

Kennis en begrip van de productvisie
Samen een platform uitwerken is niet enkel gebaseerd op code en technologie. Het start met inleving in het project. Wat zijn de uiteindelijke doelstellingen?
In een eerste workshop stelden we enkele open vragen en al snel kwamen we in een stroomversnelling van ideeën. Deze vormden een brede basis van begrip waarmee we de fundamenten konden leggen.

Strategische en UX workshops
Na de inleving volgde het conceptueel en strategisch werk.

  • Hoe moet een student een droom kunnen uitbouwen?
  • Hoe moet een coach kunnen ondersteunen? Wat is coaching?
  • Hoe zullen peers content delen? En wat kunnen ze allemaal delen?
  • Hoe ziet een showcase eruit? Wat wil je daarmee kunnen bereiken?

Aan de hand van de wireframes en het visuele concept konden we een product backlog en stappenplan opstellen. Ook de huisstijl en visuele elementen werden door ons voorzien.

MyCompass

MyCompass

Tijdens de eerste 3 sprints werkten we de MyCompass pagina uit. Hier kan een student zijn droom aanmaken en de focus leggen waar nodig: een planning opstellen, actiepunten uitwerken en zelfreflectie toevoegen.

Het traject en hun belevenissen onderweg worden aan de hand van posts weergegeven.

MyCoach

MyCoach

De coach inspireert en kan op basis van chat en comments reageren op de progressie van zijn coachee.

Om er voor te zorgen dat deze chats op een vlotte manier bij de gebruikers terechtkomen maken we gebruik van websockets. Dankzij deze geavanceerde techniek wordt het mogelijk om een interactieve verbinding te openen tussen de server en de browser van de gebruiker. Van zodra iemand een chatbericht verstuurd, wordt dit in realtime toegevoegd in het chatvenster van de ontvanger.

MyNetwork

MyNetwork & MyShowcase

In het netwerkgedeelte kan je vrienden uitnodigen en aan de hand van de populaire sociale wall ook de dromen en belevenissen van elkaar opvolgen. Je kan uiteraard ook je collega’s aanmoedigen of helpen door leuke comments te plaatsen!
Als gebruiker bepaal je zelf wat je wil delen en wat je liever voor jezelf houdt.

Tot slot kan je van de volledig afgelegde weg een samenstelling maken en deze digitaal openstellen voor een bedrijf waar je solliciteert of voor andere doeleinden gebruiken.

Bekijk alvast Sigert's showcase voor een voorbeeld.

Pilootgroepen en testing

Door de gefaseerde oplevering konden de studenten starten met het aanmaken van de content nog voor de volledige ontwikkeling klaar was.

Tijdens deze opstart van de verschillende fasen werd enkel met pilootgroepen gewerkt. Aan de hand van beperkte aantallen konden we feedback en performantie testen alvorens het platform volledig te lanceren. Met de samenwerking van onze collega’s van ScaleCity voor de monitoring en het frequente gebruik en feedback van de testgroepen zetten we de puntjes op de i en zorgden we voor een performante en responsieve webapp.

We hopen met dit project ook ons steentje bij te dragen aan de vele dromen die hopelijk werkelijkheid mogen worden. Succes aan alle studenten!

Man

Heb jij ook nood aan een webapp op maat?