Toen PSA Antwerp, de grootste containerterminaloperator van de Antwerpse haven, met Calibrate in zee (pun intended) ging, bepaalden we samen de voornaamste prioriteiten:

  • Gebruiksgemak en bewegingsvrijheid bij het aanmaken van nieuwe pagina’s waren van groot belang.
  • Het aanmaken en versturen van nieuwsbrieven moest zo eenvoudig mogelijk zijn.
PSA screenshot

Bewegingsvrijheid

Voor een maximum aan bewegingsvrijheid bij het opstellen van nieuwe pagina’s, maakten we geen gebruik van Page Manager of Views-pages. In de plaats hebben we de back-end workflow optimaal gestroomlijnd met zo veel mogelijk nodes. Op die manier vergt zelfs het aanmaken van meer complexe pagina’s, met bijvoorbeeld een meer dynamische lay-out, geen tussenkomst van een ontwikkelaar

De verschillende elementen voor een nieuwe pagina worden on-the-fly aangemaakt en verplaatst via drag-en-drop. Niet helemaal zeker van een nieuw element? Dan kan het eenvoudigweg onzichtbaar gemaakt worden voor bezoekers.

PSA screenshot

Pigeon

Het rechtstreeks aanmaken van newsletters vanuit de website wordt verzorgd door onze eigen Pigeon-module. Een koppeling met Mailchimp zorgt ervoor dat de PSA-admins de nieuwsbrieven in de website voortaan probleemloos kunnen aanmaken op basis van reeds bestaande content. Een preview-optie toont tegelijk hoe de mail naar Mailchimp er zal uitzien, vooraleer hem finaal te verzenden. De gebruiker kan inloggen in Mailchimp voor die laatste stap, maar hoeft dat dus helemaal niet. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwsbrieven, indien gewenst, ook rechtstreeks beschikbaar zijn op de website, zonder dat hier verdere actie voor nodig is.

Calibrate opleiding

Van A tot Z

De nieuwe PSA-site werd volledig ontworpen om met minimal effort aan de slag te kunnen. Ter aanvulling verzorgde Calibrate een opleiding op maat voor de PSA-webmasters, met extra documentatie voor de afwezigen. Vermits we erop staan een compleet pakket aan te bieden, werd de PSA-website opgeleverd met alle pagina’s al volledig in de juiste structuur. PSA hoefde zelf enkel nog de teksten te voorzien, meer niet.