MS-Liga Vlaanderen vzw werd in 1982 opgericht en richt zich op het algemeen welzijn van personen met MS en hun omgeving. De optimale levenskwaliteit staat daarbij centraal. De organisatie bestaat uit een hecht team van vaste medewerkers en vrijwilligers

Naast de hoofdwebsite van MS-Liga Vlaanderen beschikt MS-Liga ook over een platform dat de administratie van leden en donaties vereenvoudigt: Samen MS Vlaanderen. Tot voor kort maakten enkel de medewerkers en vrijwilligers van MS-Liga Vlaanderen er gebruik van. Tot voor kort want… wij zorgden ervoor dat dit online platform vanaf nu dé place to be is voor iedereen die mee wil strijden naar een betere levenskwaliteit voor mensen met MS. 

Online platform in een up-to-date jasje

De bestaande digitale tool werd jarenlang enkel intern gebruikt en is ondertussen stevig verouderd. De tool kon qua uitstraling een verfrissing gebruiken, maar ook de gebruiksvriendelijkheid voldeed niet aan de huidige verwachtingen. Daarnaast zorgden we ervoor dat de beveiliging up-to-date is met de huidige GDPR-wetgeving. 

Een andere uitdaging was om het platform toegankelijk te maken voor een extern publiek. De eindgebruiker zal niet enkel interne administratie meer doen, maar zal ook bijdragen aan digitale donaties en campagnes van de vzw.  

Leden zullen toegang krijgen tot de website waardoor lidmaatschap een belangrijke pijler wordt. MS-Liga Vlaanderen wil op het nieuwe platform de mogelijkheid geven aan eindgebruikers om een profiel aan te maken en om hun gegevens te beheren. De gebruikerservaring van leden staat hier centraal. 

CRM staat voor "Constituent Relationship Management". Een CRM heeft als doel je ledenbeheer zo goed mogelijk te optimaliseren. Dat gebeurt door je lidgegevens centraal te bewaren. Ook alle voornaamste interacties met je leden worden bewaard en centraal tentoongesteld bij de contactfiche.

CiviCRM is helemaal Open Source, wat wil zeggen dat je niet gebonden bent aan een closed source vendor en je dus helemaal gebruik kan maken van de voordelen van Open Source-software.

mockup ms liga

Upgrade naar Drupal 9 met behoud van CiviCRM

Voor dit project vertrokken onze developers vanuit een bestaand Drupal 7 CMS/CRM. Aangezien de medewerkers van de MS-Liga tevreden zijn over de werking van hun CRM, kozen we er in samenspraak voor om de integratie met CiviCRM te behouden. Als nieuw CMS-systeem ging de voorkeur naar Drupal 9.

Het voordeel van Drupal als CMS-systeem is de flexibiliteit om pagina’s te beheren. Zo kan het redactieteam van MS-Liga zelfstandig content toevoegen, aanpassen en tijdelijk of permanent verwijderen.

Ons migratieplan voor MS-Liga

Om de overdracht van het bestaande platform naar de nieuwe website vlot te laten verlopen, werd er een grondig migratieplan uitgeschreven door onze ontwikkelaars. Hierbij werd eveneens de hosting overgezet. Om een succesvolle overgang te garanderen, hielden we rekening met volgende eigenschappen:

1

Overname huidige website Drupal 7 & CiviCRM 

2

Upgrade huidige website (beveiligingsupdates en GDPR)  

3

Overdracht CiviCRM platform naar Drupal 8 met behoud van bestaande data  

4

Integratie digitale donaties & campagnes  

5

Integratie lidmaatschappen 

6

Integratie gebruikersprofielen 

7

Events registratie

Online platform voor MS-Liga en leden als resultaat

De interne medewerkers van MS-Liga Vlaanderen vzw kunnen zorgeloos verder werken met het voor hen bekende CRM, maar dan op een veiligere en gebruiksvriendelijkere manier. 

Met als extraatje dat het platform klaar is voor een digitale toekomst. Online donaties, giften, lidmaatschappen en campagnes kunnen via de tool geregistreerd worden. Bovendien laat het nieuwe platform eindgebruikers ook toe om hun profiel en lidmaatschap te beheren. 

Man

Heeft jouw online platform ook nood aan een digitale transformatie?  Contacteer ons en laat je ondersteunen door een van onze specialisten!