Voor het Departement Welzijn, volksgezondheid en gezin kwam de vraag om een install profile te bouwen voor hun toekomstige sites. Een install profile kan het best vergeleken worden met een soort sjabloon voor een website. We ontwikkelden voor hen een op maat gemaakt profiel dat als basis zal dienen voor minstens 4 sites. De voornaamste vereisten waren: rapid deployment,  een groot aantal uitgebreide features met behoud van voldoende flexibiliteit en vrijheid voor de admin om de site aan te passen volgens eigen wensen en voorkeuren.

Volksgezondheid checkboxes

Zo worden bijvoorbeeld de Flandersheader en -footer, Google Analytics, document management-systeem, slideshows, FAQs, events met inschrijvingenbeheer, etc. tijdens de installatie opgezet en klaargemaakt voor onmiddellijk gebruik, zonder nood aan extra configuratie. Er kan ook gekozen worden om de site meertalig op te zetten. Relevante vertalingen worden automatisch toegevoegd.

Welzijn implementatie

Een eigen implementatie van de Panelizer-module zorgt ervoor dat hoofdredacteurs een grote vrijheid hebben bij het samenstellen van pagina’s. Er kan uit verscheidene templates gekozen worden en blokken inhoud (panels) kunnen vrij verplaatst of toegewezen worden binnen deze templates. We voorzagen ook meteen defaults op maat van het departement, zodat pagina's met een minimum aan inspanning snel opgezet kunnen worden.

Agile approach

Samen met de klant besloten we om de Agile-werkwijze toe te passen, waarbij de klant een bundel werkpunten over meerdere 'sprints' spreidt, in volgorde van belangrijkheid. De klant kan dus doorheen het hele project zélf kiezen wat prioriteit dient te krijgen. Bij afloop van elke sprint krijgt hij een compleet afgewerkt product. Een dynamische werkwijze, en een groot verschil met de klassieke lineaire projectaanpak.