We blazen nieuw leven in de verouderde Drupal 7 website van Magcam. De uitdaging van dit project was om het beoogde design responsief en bruikbaar te maken op verschillende schermen en browsers. Door onze technische kennis en jarenlange samenwerking met Magcam halen we samen een mooi eindresultaat.

magcam-mockup

Drupal 7 website vernieuwen en upgraden

De Drupal 7 website die we zeven jaar geleden voor Magcam ontwikkelden, kon een opfrissing gebruiken. Magcam is een hightechbedrijf dat een uniek Magnetic Field Camera (Magcam)-meetsysteem aanbiedt. Calibrate slaagt erin om een hightech website te bouwen voor dit hightechbedrijf.

We kozen om een nieuwe start te maken met Drupal 9 en ons Calibrate Install Profile. Dat profile bevat standaard een set van componenten die aangepast én uitgebreid kunnen worden op maat van de klant en leende zich perfect voor deze opdracht. 

De inschatting voor de nieuwe site maakten we op basis van de oude site en een enkel design van de homepagina. Hiermee konden we de klant een initieel budget meegeven. In ons achterhoofd hielden we ondertussen rekening met extra functionaliteiten, die we van zodra nieuwe designs binnenstromen zouden bouwen.  

Het design van de homepagina was ontworpen door een externe partij. Wat ons meteen opviel, was dat het wat weg had van een offline print design. Hiermee bedoelen we dat het ontwerp enkel werkte voor een vast formaat. Dat maakt het niet bepaald geschikt voor de verschillende schermen en browsers in onze digitale wereld. Denk maar aan alle formaten van laptopschermen en smartphones.  

Het is aan ons om ervoor te zorgen dat het design altijd mooi tot zijn recht komt, of je nu een iPhone met Safari hebt of surft met Chrome op een laptop. 

Aanpassen waar nodig, houden wat werkt

Tijdens de eerste meeting met Magcam bespraken we meteen de tekortkomingen van het design. Dankzij onze jarenlange samenwerking had de klant vertrouwen in onze expertise en kregen we de zegen om zelf aanpassingen aan het ontwerp te doen. De aanpassingen, steeds met respect voor het initiële concept, bracht de website dichter bij complete browser compatibility. 

De ontwikkeling

De externe partij had nog niet alle designs opgeleverd. Maar in samenspraak met de klant beslisten we om van start te gaan met ontwikkelen. Beetje bij beetje vormden we het concept om tot een volwaardige website. Het design werd hier en daar aangepast om te voldoen aan verschillende schermresoluties.  

We organiseerden regelmatig demo’s om onze vorderingen te tonen en verschillende functionaliteiten te bespreken. 

Nieuwe website mét resultaat

Na een luttele drie maanden genoot Magcam van een nieuwe, frisse website. We voegden uiteraard tal van functionaliteiten toe. Drupal 9 maakt het de webmaster van Magcam bijvoorbeeld heel makkelijk om nieuwe inhoud toe te voegen. Fotomateriaal en andere visuals krijgen eindelijk een prominent plekje op pagina’s en paragraphs.  

Magcam kon niet wachten om met de nieuwe website aan de slag te gaan. Na jaren werken met verouderde technologie, is inhoud toevoegen met kersverse tools en hedendaagse looks een verademing. De verbeterde technologie – en looks – maken nieuwe inhoud toevoegen kinderspel.  

Ondertussen is het project overgedragen aan ons supportteam en zit een blogfunctionaliteit als eerste uitbreiding in de pipeline.

Ben jij ook toe aan een nieuwe, frisse website?