Pro-Duo is een Europese speler in de markt van hair en make-up producten. Wij zorgden er voor dat hun digitale aanwezigheid grote stappen voorwaarts maakte.

Net voor de lancering van de nieuwe website was de website van Pro-Duo beperkt tot het publiceren van een maandelijke promotionele folder in PDF formaat. Bovendien was de website niet geschikt voor tablets of mobiele telefoons. Daarom zorgde Calibrate voor een nieuwe website, waar de marketing afdeling van Pro-Duo zeer soepel om kan met artikels, blogs en producten.

landenkeuze

Eén codebase, meerdere landen

Pro-Duo is in Europa actief in vijf verschillende landen, en het was een vereiste dat elk land zijn eigen inhoud kon beheren, met zijn eigen klantenbeheer, en eigen newsletter module. 

Om dat mogelijk te maken creëerde Calibrate een systeem dat toelaat om de websites via een gemeenschappelijke codebase op te zetten en technisch te beheren. Toch heeft elk land zijn eigen domeinnaam, inhoud en gebruikers. Op deze manier zorgen we er voor dat technisch onderhoud slechts centraal hoeft te gebeuren. Via een automatisch test -en deployment systeem worden deze updates makkelijk uitgerold naar de productie omgeving.

ProDuo store locator

Handige store locator

Elk land bezit ook zijn eigen handige store locator. Deze laat toe om op basis van je locatie de dichtsbijzijnde fysieke winkel van Pro-Duo op te zoeken. Via een Open Layers integratie kan men zoeken op gemeente, postcode, of eender welke andere adres parameter.

Redacteurs kunnen in de backend interface winkels toevoegen, verwijderen en aanpassen. 

Nieuwsbrief

Via een vlotte integratie met MailChimp kunnen bezoekers van elke landensite zich inschrijven op een nieuwsbrief. Elk land beheert daarbij zijn eigen inschrijvingen, en kan via een handige WYSIWYG e-mail template een nieuwsbrief versturen naar zijn abonnees. 

Dit maakt het aanmaken en uitsturen van nieuwsbrieven een kwestie van enkele minuten. Een goed voorbeeld van de kracht van Drupal en integratie met externe platformen.

Klaar voor E-commerce

Momenteel kunnen marketeers bij Pro-Duo promoties en producten toevoegen. Elk product heeft reeds zijn eigen productenfiche, waar bezoekers details van het product kunnen bekijken. 

Drupal laat toe om gefaseerd te werken, waardoor Pro-Duo eerst de keuze maakte om te investeren in een product showroom, waarbij in een latere fase e-commerce gekoppeld wordt. Door de modulaire opbouw en de technische aanpak van Calibrate is het spreiden van deze investering mogelijk.

CarFreeDay Leuven

Meer weten over de Pro-Duo case? Neem contact op met een expert