We ontwikkelden voor Familiehulp in recordtijd een nieuwe Drupal website, waar zorgbehoevenden vlot hun weg vinden naar de hulp die ze nodig hebben.

In Calibrate vonden wij dé partner om onze vernieuwde website tegen een dwingende deadline te realiseren.
San Cooreman
 / 
Manager marketing en communicatie
San Cooreman
Familiehulp devices

Familiehulp voor iedereen

Bij Familiehulp kan iedereen terecht die nood heeft aan thuisondersteunende diensten. Als maatschappelijk verantwoord werkgever zet Familiehulp sterk in op opleiding en vorming met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen. Ze stellen alles in dienst om hun cliënten een optimale levenskwaliteit te bieden in een vertrouwde omgeving. Familiehulp stelt zijn dienstverlening af op de behoeften van zijn klanten en biedt een gepast antwoord op elke vraag. Vertrouwen, innovatie en kwalitatieve dienstverlening staan er centraal. 

Een nieuwe aanpak

Familiehulp wenste zijn site te vernieuwen en op een open en toekomstgericht CMS te plaatsen. De nieuwe website moest hun sterke merknaam naar een volgend level brengen. 

"Familiehulp is dé partner voor zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp voor iedereen in Vlaanderen en Brussel. Ons sterk merk vraagt om een sterke uitstraling", zegt San Cooreman, manager marketing en communicatie van Familiehulp. "Daarom kozen wij voor een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Ook een vernieuwde website kon niet uitblijven. In Calibrate vonden wij dé partner om dit project tegen een dwingende deadline te realiseren."

Familiehulp schotelde ons een aantrekkelijk en uitdagend project voor, waarbij we de nodige aandacht moesten besteden aan de korte doorlooptijd voor de eerste fase. Wij gaan natuurlijk geen uitdaging uit de weg en gingen meteen akkoord. 

Familiehulp desktop

Grootste uitdagingen

Op de website van Familiehulp kunnen bezoekers allerlei aanvragen indienen om dienstencheques of zorg aan te vragen. Hierbij is het zeer belangrijk dat de aanvragen bij de juiste personen terechtkomen. Daarom heeft Familiehulp verschillende contactpunten die Calibrate op de website heeft verwerkt. Elk contactpunt is gelinkt aan een aantal postcodes en beschikt over een e-mailadres. Afhankelijk van de postcode die een gebruiker invult tijdens zijn aanvraag, komt die terecht in de mailbox van een specifiek e-mailadres. Dit alles komt er dankzij een custom webform handler. Die zoekt dan automatisch het contactpunt op waaraan de postcode gelinkt is. Zo komt alles op de juiste plaats terecht!

Familiehulp desktop

Daarnaast is het belangrijk voor bezoekers om zo snel mogelijk informatie te vinden over hun dichtstbijzijnde contactpunten. Dat kan via de handige contactpagina, waar je verschillende kaarten terugvindt. Op die kaarten vinden bezoekers het contactpunt dat verantwoordelijk is voor hun regio. Daarbij wordt trouwens dezelfde methode gebruikt als bij de aanvragen. De bezoeker geeft zijn postcode of gemeente in en krijgt meteen alle informatie over het contactpunt. Maar dat contactpunt is niet noodzakelijk het dichtstbijzijnde. Daarom is het voor bezoekers ook nuttig om altijd het dichtste opleidingscentrum, dagverzorgingshuis en kinderdagverblijf terug te vinden. Per type wordt een Google Maps-kaart ingeladen, maar er wordt maar één kaart getoond. Dat maakt het overzichtelijk en makkelijk voor bezoekers. Deze kaarten maken gebruik van een standaard Google Maps Search"De dynamische contactpagina laat mensen vlot de weg vinden naar ons. Familiehulp is immers altijd in de buurt."

Calibrate toonde zich in de samenwerking sterk in technische knowhow, duidelijke planning en regelmatige validatiemomenten.
San Cooreman
 / 
Manager marketing en communicatie

Gebruiksvriendelijk en klantgericht

"We kwamen samen met Calibrate tot een gebruiksvriendelijke en sterk klantgerichte website. We vertrekken van de concrete (zorg)vragen van mensen en leiden hen doorheen de pagina's naar een oplossing op maat. De keuze voor Drupal maakt dat wij zelf de content kunnen beheren, zonder dat daar specifieke technische kennis voor nodig is. Een belangrijke plus voor ons. Calibrate toonde zich in de samenwerking sterk in de technische knowhow, duidelijke planning en regelmatige validatiemomenten. Dialoog was en is steeds mogelijk", besluit San Cooreman. 

collega's-calibrate-macbook

Wil je ook jouw website vernieuwen maar weet je niet goed hoe je het moet aanpakken? Dan ben je hier aan het juiste adres!