De zee en de zon. Sinds mensenheugenis een populaire plek voor iedereen. De Belgische kust heeft prachtige historische en niet-historische plekjes.  Via de online beeldbank stelt erfgoedcel Kusterfgoed zijn digitaal erfgoed open voor het grote publiek. Het doel is om foto’s en video’s van verschillende gemeenten te verzamelen, maar elke gemeente toch de mogelijkheid te geven hun eigen media te beheren.

kust

Het erfgoed ontsluiten gebeurt op Beeldbankkusterfgoed.be.

Via de zoekfunctie met filters vind je onmiddellijk de weg naar foto’s of video’s van de kust, het strand, de dijk, maar ook postkaarten, affiches en zoveel meer. Je kan er zelf oude klasfoto's terugvinden. Je kan ook als ware verzamelaar aan de slag op de website. Maak een account aan, log je in, en je ziet bij elke foto de mogelijkheid verschijnen om aan je collectie toe te voegen.

 

Makkelijk erfgoed online delen

Ben je benieuwd naar hoe de hele website werd opgebouwd? Dat kan je aan Kusterfgoed zelf vragen, want zij hebben volledige controle over hun website. Nieuwe pagina nodig? Die maken ze zo aan!

Alle afbeeldingen en video die in het DAM wordt beheerd, is beschikbaar in de website om gepresenteerd te worden. Via de zoekfunctie, maar editors kunnen ook zelf collecties en albums aanmaken, om thematische pagina's op te maken. 

Mediahaven

Als DAM systeem koos Kusterfgoed voor Mediahaven van Zeticon, een populair DAM systeem. Via onze DAM module in het Digital Experience Platform is integratie een koud kunstje.

Benieuwd naar wat wij voor jouw erfgoed kunnen doen? We komen graag langs met een mooie demo. Wil je graag meer weten?