Omdat de papieren krant op korte termijn ging verdwijnen, had Flows.be nood aan een digitale versie van hun magazine. Calibrate ging de uitdaging aan om zeer snel een volledig nieuwe en moderne digitale krant neer te zetten.

Scrum cycle

Door de drukkende deadline werd afgesproken om de scrum projectmethodologie toe te passen. Scrum is een iteratieve projectaanpak waardoor wij op een zeer snelle, transparante en efficiënte manier projecten opleveren.

Gebruiksvriendelijke interface

Journalisten die voor het magazine Flows werken hebben geen tijd te verliezen. Ze willen dus een simpele gebruiksinterface die toelaat om hun artikels op een eenvoudige manier uit te werken. 

We zorgden daarom, net als bij onze andere websites, voor een zeer gebruiksvriendelijke backend. We passen de backend steeds aan per project, in functie van de gebouwde functionaliteit en de technische kennis van de uiteindelijke sitebeheerders.

Marketing & editorial best practices

Door onze referentieprojecten, heeft Calibrate heel wat ervaring op vlak van digitale kranten. We vertalen dat in een aanpak die doordrenkt is van advies in marketing en in technisch advies.

Samen met de opdrachtgever gingen we aan de slag om Flows te coachen in hun nieuw digitaal avontuur.

Dankzij Calibrate heeft Flows succesvol haar vernieuwd digitaal platform kunnen lanceren.

De mogelijkheid om maximaal zelf het systeem te kunnen beheren, met een minimum aan manuele handelingen was voor ons een must als start-up.
Door ons support-contract is het bovendien mogelijk om ons te beroepen op de expertise van Calibrate wanneer we dat nodig hebben. Of het nu om ad-hoc vragen gaat of inschatting van nieuwe investeringen, er is steeds iemand volledig op de hoogte van ons project.
Benoît Lebrun
 / 
Manager bij Flows
Flows Benoit

Abonnementen

Om de bestaande gebruikers van Flows niet af te schrikken, moest er een manier gevonden worden om zo simpel mogelijk de bestaande klanten te converteren naar de digitale manier van werken.

Flows wenste een geavanceerd abonnementsbeheersysteem met afgeschermde content voor gevalideerde gebruikers. Calibrate bouwde daarom een systeem waarbij abonnees, abonnement beheerders en webmasters elk hun eigen rechten en beheermogelijkheden kregen. Hierbij werden verschillende vormen van authenticatie geïmplementeerd.

Gebruiksstatistieken

Sinds de lancering van het nieuwe platform is Flows een succes gebleken. Sinds de go live is het aantal abonnees op de nieuwsbrief gestegen met meer dan 17%, tot meer dan 10.000 unieke e-mail adressen van professionals. 

Elke maand consumeren meer dan 15.000 geïnteresseerden de artikels op de website van Flows, voornamelijk tijdens de werkweek, wat nogmaals aantoont dat het publiek zich voornamelijk bevindt bij de professionele gebruikers.

CarFreeDay Leuven

Interesse in onze diensten? Praat met een expert!