Visit Limburg is een webplatform dat alle toeristische informatie verzamelt voor iedereen die een gezellige trip plant in provincie Limburg.  Op de website doe je niet enkel inspiratie op voor leuke activiteiten, maar boek je meteen overnachtingen, lees je blogartikels ene organiseer je meteen meetings en incentives in het kader van zakelijk toerisme. 

Favorieten

Design

Het project startte bij onze collega-designers van UXMen. Zij ontwierpen de geschikte designs die aansluiten bij de visie en sfeer van Visit Limburg. Hierbij was het belangrijk dat het design van de nieuwe functionaliteiten in lijn liggen met de toenmalige bestaande website.

Design UXMen

Development in Drupal 9 

Na goedkeuring van de designs door het Visit Limburg-team, startten we het project met een upgrade: Van Drupal 8 naar Drupal 9.  

Naast deze update voegden we een extra luik toe met een focus op Zakelijk Toerisme. Iemand die op zoek is naar eventruimtes of accommodaties om te vergaderen heeft specifieke informatie nodig. Binnen dit segment heb je daarom de mogelijkheid om van alle accommodaties de capaciteit van de vergaderruimtes of hotelkamers te zien. Bovendien lijsten we alle faciliteiten van de locaties op, zoals airconditioning, beamers of een mooie ligging in het groen.  

Fietsroute planner

Op reis in Limburg 

Buiten een update naar Drupal 9 en het extra luik Zakelijk Toerisme voegden we ook heel wat nieuwe functionaliteiten toe. Visit Limburg was vragende partij voor een klantenportaal. Ze willen dat gebruikers zich kunnen inloggen om zo een eigen reis te organiseren. Eenmaal ingelogd op het platform, kan je tijdens het browsen je favoriete activiteiten of accommodaties aanduiden. Met dat lijstje stippel je daarna snel je reis uit die je bovendien kan plotten op een kaart en meteen koppelt aan fietsknooppunten.  

Werk je liever andersom, dan gaat dat ook! Sommige gebruikers vertrekken liever vanuit een fietsroute waarvan ze de knooppunten hebben opgeslagen. Zo’n routes kan je opladen op het platform die op basis daarvan restaurants en activiteiten onderweg aanduidt.  

Op Visit Limburg plan je dus eenvoudig hele dag- of weekendtrips.   

Search

Revolutie van de zoekfunctie 

Om de zoekfunctie te optimaliseren, breidden we de functie verder uit aan de hand van complexe facets. Op de vorige website kon je een zoektocht enkel filteren op activiteiten, overnachting en locatie. Je kreeg dus ofwel een lijst van alle activiteiten, alle overnachtingen of alles wat er te doen is op een specifieke locatie. Sinds onze ontwikkeling kan je nu filteren op het type activiteit, zoals fietsen, wandelen, cultuur of avontuur. En ook voor overnachtingen speel je nu meer met je voorkeuren. Wil je alle hostels zijn, of ben je meer voor het comfort van een hotel of B&B?  

Met Visit Limburg is je reis zo geboekt.  

Door deze uitbreiding op hun bestaand platform hebben ze een extra doelgroep kunnen integreren op hun webplatform. Namelijk zakelijk toerisme heeft nu zijn eigen plekje in de hoofdnavigatie wat ervoor zorgt dat deze specifieke content niet eenvoudig kan terug gevonden worden. Aansluitend hebben we echt de zoekervaring naar routes geoptimaliseerd de fietskaart is geïntegreerd met overnachtingen, activiteiten enzovoort zo kunnen de toeriste die naar de streek Limburg willen komen hun volledige daguitstap uitstippelen. Daarnaast hoeft Visit Limburg niet onder te doen voor airbnb. Ook zij hebben nu de mogelijkheid om je reizen samen te stellen op je account. Wij met Calibrate kunnen zeggen dat we hier echt naar een totaal ervaring zijn gegaan voor de verschillende bezoekers online maar ook offline. De weg tussen je vakantie plannen en effectief beginnen aan je vakantie is korter geworden