Scia en Calibrate startten een lange en nauwe samenwerking voor de ontwikkeling van hun nieuwe website. Er werd gekozen voor een Scrum aanpak, teneinde het complexe project op te delen in beheersbare fases. We sommen de voornaamste fases en functionaliteiten voor je op:

Scia
 • Duidelijk design en websitestructuur welke de complexe productinformatie correct en intuitief zou weergeven.
 • Gebruik van het Aegir platform in combinatie met Jenkins (Continuous Integration Server) om deployment en testing te stroomlijnen.
 • Verregaande integratie met Lotus Notes waarbij zowel beide system data ontvangen en doorsturen, niet enkel voor content maar ook voor gebruikers.
 • Synchronisatie van Product info uit het PIM
 • Verregaande ondersteuning voor meertaligheid met aandacht voor het administratieve aspect. De meeste editors zijn geen technische profielen dus de vertaligen moeten zo éénvoudig mogelijk kunnen gebeuren.
 • Complexe (custom) workflow met revisies waarbij specifieke admins automatisch verwittigd worden indien content een bepaalde status krijgt.
 • Secure downloaden van bestanden afhankelijk van de rol van de gebruiker, alsook verschillende toegangsniveau's voor content.
 • Uitgebreide registratieprofielen voor gebruikers.
 • Integratie van SOLR voor complexe zoekopdrachten.
 • Custom tab-systeem om enkelvoudige nodes op meerdere pagina's te kunnen tonen met een eigen pad en dit op dynamische wijze.
 • Integratie van de Scia Portal, het ticketing systeem, in de website zodat gebruikers tickets via de website kunnen aanmaken i.p.v. via email. Tickets opvolgen, beantwoorden en aanvullen behoren ook tot de vereisten.
Aegir.png

Zelf beheren van website versies

Eenvoudig gesteld is Aegir een systeem om je Drupal website(s) mee te beheren. Je kan nieuwe versies aanmaken, websites dupliceren en meer.

Om makkelijk testversies, extra websites en meerdere platformen op te kunnen zetten, alsook updates te beheren, werd er gekozen om het Aegir systeem te gebruiken in combinatie met Jenkins, een continuous integration server.

Lotus Notes

Voor de synchronisatie van grote hoeveelheden data tussen Lotus Notes en Drupal werden uitgebreide webservices geschreven. Deze maakte het niet alleen mogelijk om data ivm content en gebruikers, volledige bestanden, webform inzendingen, etc over te dragen, maar zorgde ook voor de correcte mapping tussen de verschillende ISO standaarden die Lotus Notes en Drupal hanteerde. Deze koppeling werd later ook toegepast op de Scia Portal, het eigen ticketing systeem. De uitwisseling werkte voorheen o.b.v. email maar is nu volledig geïntegreerd binnen de website en bevat verschillende toegangsniveau's op basis van de rol van de gebruiker.

CarFreeDay Leuven

Ook nood aan complexe koppelingen? Contacteer onze experts en hoor wat we voor u kunnen betekenen.